Guvernarea lui Iohannis și Cîțu a dus #datoria externă la cel mai mare nivel din istoria României – peste 126 de miliarde de euro!
În același timp, deficitul balanței de plăți, respectiv diferența dintre importuri și exporturi, a explodat: a crescut cu 90%, deci aproape că s-a dublat în primele 5 luni ale anului, față de anul anterior – 5,947 miliarde de euro față de 3,207 miliarde de euro.
Aceste date ale BNR atestă degradarea accelerată a performanțelor economiei țării, efect al politicilor anapoda, haotice, nocive ale Guvernelor Orban și Cîțu.
În pofida împrumuturilor masive, de peste 54 de miliarde de euro, care au împins datoria publică a țării la dimensiuni fără precedent, guvernele liberale n-au adus niciun pic de bunăstare: au înghețat salariile și pensiile, au refuzat dublarea alocațiilor, n-au făcut nicio investiție semnificativă.
Iar așa-zisele cheltuieli masive provocate de pandemie sunt o minciună menite să acopere dezastrul incompetenței guvernamentale.
Guvernul Cîțu a alocat doar echivalentul a 1,6% din PIB (adică aproximativ 3,6 miliarde de euro) pentru combaterea efectelor pandemiei și măsuri de sprijin, mult mai puțin față de cât promisese, transmite Ion Mînzînă,președinte PSD Argeș și al Consiliului Județean Argeș.