În ultimele trei zile, jandarmii argeșeni au desfășurat mai multe acțiuni de prevenire și informare a cetățenilor pentru protecția mediului înconjurător în zona montană din județul nostru, în urma cărora au fost aplicate sancțiuni în valoare de 4000 de lei.

În cursul zilei de ieri, doi bărbați din județul Dâmbovița au fost depistați de jandarmii montani din cadrul Postului Arefu, în timp ce desfășurau activități de picnic într-un loc neamenajat, în zona Moliviș – D.N. 7C Transfăgărășan. Bărbații au fost sancționați cu amendă în valoare de 1000 de lei fiecare și au fost obligați să readucă zona în starea inițială.

Tot în aceeași perioadă 7 turiști au fost sancționați, fie cu amendă în valoare de 500 de lei fiecare, fie cu avertisment pentru faptul că au hrănit sau fotografiat urșii din zona Barajului Vidraru și a Cetățenii Poenari. Pe zona de nord a județului, jandarmii au mai intervenit în alte 30 de situații în care a fost semnalată prezența urșilor prin apel la numărul unic de urgență 112, transmite Inspectoratul de Jandarmi Județean Argeș.