Când zici Franța, te gândești desigur la Paris și mai ales la Turnul Eiffel. Deși mulți turiști străini doresc să ajungă măcar o dată în viață în această capitală, în țară există numeroase alte locuri pe care le poți vizita. 

 

Franța este un loc cu o istorie interesantă și cu peisaje de țară și plaje foarte frumoase, astfel că poți alege să-ți petreci vacanța într-un loc mai puțin cunoscut, dacă ai fost deja la Paris sau vrei să găsești o variantă mai neconvențională.

Iată trei destinații de vacanță din Franța la care poate nu te gândeai!

 

Munții din centrul insulei Corsica

 

Dacă vrei să mergi pe insulă, dar nu ca să stai la plajă, poți alege să-ți petreci câteva zile de relaxare în munții din mijlocul insulei Corsica. Poți petrece, înainte de a începe drumeția în această zonă aproape sălbatică, o noapte la Corte, o localitate aflată pe un podiș la 500 m deasupra mării. 

 

După ce te-ai obișnuit puțin cu peisajul, poți să te aventurezi în valea râului Tavignano sau Asco, aflată la poalele muntelui Cinto, înalt de 2706 metri, care este și cel mai înalt vârf de pe insulă.

 

Apoi, poți să explorezi alte localități de pe insulă, ca de exemplu cele din regiunea Boziu, unul dintre locurile unde a luat naștere cântecul polifonic sau poți merge spre Calasima, orășelul aflat la cea mai mare înălțime.

 

Perpignan

 

Perpignan este un orășel la malul mării Mediterane, aproape de granița cu Spania. Acesta se remarcă prin frumusețea arhitecturii cu o vechime considerabilă și în același timp prin modernitatea magazinelor și a cafenelelor, astfel că noul se îmbină armonios cu vechiul.

 

Printre locurile de vizitat se numără fortificația orașului și poarta aferentă, Castillet, care este și un simbol al orașului și care găzduiește în prezent un muzeu. De asemenea, poți vedea catedrala Saint Jean, Muzeul de Istorie Naturală, Muzeul de Ceramică Saint Vicens și Le Campo Santo, cel mai vast cimitir din Evul Mediu existent în Franța.

 

Carcassone

 

Carcassone se remarcă prin titlul de cel mai mare oraș fortificat din Europa. Are trei kilometri de ziduri și 52 de turnuri și a fost inclus pe lista Patrimoniului Unesco. Fortificațiile au fost restaurate în secolul al XIX-lea de către arhitectul Eugène Viollet-le-Duc.

 

Dacă vrei să-ți petreci vacanța într-un cadru plin de liniște, aflând cât mai multe lucruri despre istoria medievală și văzând exemple interesante de arhitectură din această perioadă, Carcassone este locul potrivit pentru tine. Vei avea o mulțime de locuri de explorat descoperind sistemul de fortificații și vizitând castelul sau catedrala.

 

În aceste locuri se poate ajunge cu avionul, însă dacă dorești să ai parte de o experiență unică, văzând cât mai multe peisaje din alte țări, poți merge cu autobuzul. Poți folosi de exemplu serviciile de transport de persoane din România în Franța oferite de Tabitatour.ro, la prețuri convenabile.

 

Acestea sunt trei destinații mai puțin cunoscute pentru turiștii străini, pe care le poți alege și tu pentru viitoarea ta vacanță. Poți descoperi locuri pline de istorie sau locuri puțin explorate, în mijlocul naturii.

 

Sursă foto: Pixabay.com.