Alegerea unui telefon nou nu este una ușoară. De cele mai multe ori, oamenii cumpără într-un mod iresponsabil aceste gadget-uri, fără a se informa în avans, iar mai apoi regretă achiziția făcută. 

Dacă te-ai hotărât să îți cumperi un telefon Samsung, nu uita următoarele aspecte:

  • Citește cu atenție cât mai multe recenzii

Este necesar să știi părerea cât mai multor utilizatori dacă vrei să afli adevărul complet în legătură cu un produs. Cel mai probabil un telefon va fi lăudat pe site-urile care îl comercializează, din dorința de a te convinge să îl cumperi. Magazinele online au posibilitatea de a șterge unele comentarii, astfel încât la o primă vedere ai putea crede că telefonul pe care dorești să îl achiziționezi nu are niciun defect sau are foarte puține minusuri. Dacă vei citi pe forumurile pe care opiniile nu sunt unilaterale, vei ști exact la ce să te aștepți în timpul utilizării.  

  • Dimensiunea telefonului este extrem de importantă

Cu siguranță telefonul perfect nu există, iar cel mai bun telefon este cel care ți se potrivește ție cel mai bine. Din acest motiv, trebuie să ai grijă la dimensiunea lui. Este primordial să îți poți ține mobilul bine în mână din cel puțin două motive:

  • un telefon mare nu va arăta estetic într-o mână mică și vice-versa;
  • există riscul de a-l scăpa, iar acest lucru îți va genera costuri suplimentare, deoarece schimbarea ecranului și a display-ului nu sunt acoperite de garanție. 
  • Fă-ți un plan pentru a-i prelungi durata de viață

Știm cu toții că telefoanele bune nu sunt foarte ieftine. Prin urmare, ca să eviți să cheltuiești des sume mari, este bine să te pregătești și să prelungești durata de viață a telefonului actual încă din momentul în care îl cumperi. Poți alege dintr-o mare varietate de huse pentru Samsung, care îl vor proteja la exterior. Ai grijă și de elementele din interior, încărcând corect bateria și evitând temperaturile extreme. Este bine să știi că mitul conform căruia trebuie să îți lași telefonul să se descarce complet apoi să il încarci până la 100% este fals. Bateriile Li-Ion și cele Li-Po, existente pe smartphone-urile actuale, funcționează optim între 20% și 70%.  

  • Informează-te cu privire la accesoriile compatibile

Înainte de a cumpăra un telefon nou, asigură-te că vei putea folosi pentru el accesoriile pe care ți le dorești, de care ai nevoie și pe care ai vrea să le încerci în viitor. De asemenea, este bine să știi dacă te poți baza pe cele pe care le ai deja sau dacă va fi necesar să achiziționezi unele noi. Pe Lerato.ro poți găsi o gamă largă de accesorii, de la armband-uri pentru alergat până la selfie sticks și încărcătoare wireless, compatibile cu marea majoritate a telefoanelor Samsung.  

  • Verifică dacă are specificațiile de care ai nevoie

Este puțin probabil să îți dorești sau să îți fie necesară o baterie transparentă, care este încă la nivel de prototip. Pe de altă parte, ia în considerare capacitatea acesteia, precum și modelul de procesor și cameră și alege-le pe cele potrivite ție. Dacă ești un împătimit al jocurilor, vei avea nevoie ca telefonul tău să aibă unul din ultimele procesoare de pe piață. Unui fotograf, fie el amator sau profesionist, i se va potrivi un smartphone cu o cameră revoluționară. Nu plăti însă în plus pentru niște specificatii de care nu ai nevoie și pe care nu le vei utiliza. 

Prin urmare, când decizi să îți cumperi un smartphone Samsung, este esențial să citești toate recenziile pe care le găsești, să alegi un model cu dimensiunea, compatibilitățile și specificațiile potrivite ție și să iei măsuri pentru a te bucura cât mai mult de el. 

 

Sursă foto: Unsplash.com