În perioada 13-15 august, în comuna argeșeană Corbi se va desfășura a treia ediție a Stonebird, cel mai mare festival rock din mediul rural din România. Și în acest an, festivalul va fi onorat de trupe de prim rang ale rock-ului. Vineri 13 august, pe scena Stonebird de la Corbi vor concerta Alternosfera, Altar, Riot Monk și C.A.S.H. Sâmbătă 14 august, la Stonebird vor cânta Cargo, Trooper, Bucovina și Hollywood Rose (trupă-tribut Guns’n’Roses din Ungaria). La Stonebird va fi bineînțeles și afterparty, cu Korsar și Gili Barbu.

A treia ediţie a Stonebird va înregistra şi o premieră: va fi primul festival rock din ţara noastră tradus în limbajul mimico-gestual de către Lavinia Chițu, interpretă autorizată în limbajul mimico-gestual. Ea va fi prezentă pe scenă, alături de muzicieni şi va transmite versurile pieselor pentru persoanele cu deficienţe de auz. .

Trebuie spus că participarea la Stonebird este permisă doar pentru: persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut minimum 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare; persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore; persoanele aflate în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Minorii sub 14 ani vor fi exceptaţi de la prezentarea dovezilor medicale necesare participării la spectacol şi de la verificarea în Registrul electronic de vaccinare.

Copiii cu vârsta de până la 12 ani au acces gratuit la Stonebird. Copiii care nu au împlinit vârsta de 8 ani au acces în zona de festival doar însoţiţi de un părinte. Copiii care nu au împlinit vârsta de 14 ani vor avea acces în perimetrul festivalului doar însoţiţi de un adult. Persoanele cu dizabilităţi vor beneficia de acces liber la Stonebird.

Trebuie spus că triajul participanților la Stonebird va fi făcut pe terenul de pe drumul comunal 4 din comuna Corbi (lângă podul de peste Râul Doamnei) ce merge spre mănăstirea Corbii de Piatră, la mai puțin de 300 de metri de Primăria Corbi. În această locație se vor putea achiziționa abonamente și se vor distribui brățările de acces la Stonebird.

La precedentele ediţii au fost prezente trupe celebre ale rock-ului şi aproape 15.000 de fani.

Abonamentele pot fi achiziţionate de pe platforma ambilet.ro. Pentru cei care cumpără abonamente la Stonebird până pe 12 august inclusiv, preţul este de 169 lei. Cei care vor dori să cumpere abonament direct de la festival, între 13 şi 15 august, vor plăti 180 de lei.

Festivalul oferă vizitatorilor zonă de camping, parcare, zonă de food & drink, zone de relaxare. Participanții pot veni cu cortul sau se pot caza la localnici (agroturism), unde vor fi serviți cu bucate naturale 100%, chiar din ograda lor.

La ediţiile precedente ale festivalului Stonebird au concertat nume importante ale rockului românesc şi internaţional precum: Dave Evans – primul solist al trupei AC/DC, David Reece – primul solist al trupei Accept, New Jersey (Italia) – cea mai bună trupă-tribut Bon Jovi din lume, Timpuri Noi, ZOB, Dirty Shirt, Cristi Minculescu, Valter & Boro, Alex Calancea & Lupii sau The Rock – trupă-tribut AC/DC.

 

Contact presă: Mihai Capet-telefon 0726/438438

E-mail: [email protected]

www.stonebird.ro