Alegerea unei rochii de seară poate fi privită într-adevăr drept o alegere complexă pentru care trebuie să iei în calcul mai multe aspecte astfel încât să fii sigură că ai ales foarte bine. 

Pentru că orice femeie își dorește să fie cea mai frumoasă într-o seară deosebită, dar în același timp să se simtă confortabil în pielea ei și în rochia ei  va alege rochia de seară cu o atenție deosebită, astfel încât să obțină acel aspect inedit care îți evidențiază personalitatea. 

Pentru a alege rochia de seară potrivită, ar trebui să pornești în căutarea acesteia de la o serie de întrebări: Cu ce ocazie o vei purta? Ce impresie vrei să le lași celorlalți? Trebuie să respecți un cod vestimentar anume? Cină de afaceri sau cină romantică? 

Rochie lungă sau scurtă?

Probabil una dintre principalele întrebări care îți vin în minte atunci când te gândești la o rochie de seară este: să fie lungă sau scurtă? Pentru că da, mai ales rochiile de seară pot fi alese și în varianta lungă pentru a obține un aspect deosebit, cu totul și cu totul elegant. 

Pentru a alege lungimea potrivită, dar și croiala care să ți se potrivească, ia în calcul mai 

întâi morfologia corpului, apoi gândește-te la ceea ce ai prefera să porți. Ia în calcul și încălțămintea pe care o vei purta, precum și accesoriile, în caz că vrei să porți ceva deosebit în acest sens. 

Pentru o ținută de seară plină de eleganță, rochia lungă este un pariu sigur, însă aceasta este recomandată mai ales persoanelor înalte, care au o siluetă perfectă sau care arată foarte bine. 

Pentru persoanele mai mici de statură este recomandată mai degrabă o rochie scurtă pe care să o poarte alături de o pereche de pantofi cu tocuri suficient de înalte astfel încât să ofere senzația de o înălțime mai mare. 

Cu bretele sau fără? Dar decolteul?

Mai ales dacă este vorba despre un eveniment unde se impune un cod vestimentar extrem de elegant poate fi aleasă o rochie fără bretele, strălucitoare, în culoarea preferată. Detaliile strălucitoare precum strasurile sunt extrem de apreciate la o ținută elegantă, iar dacă rochia nu are bretele pot fi alese și accesoriile potrivite. 

O rochie fără bretele le este potrivită mai ales femeilor care au sânii mai mici, însă dacă ai sânii mari și dorești o astfel de ținută, nu uita să alegi sutienul potrivit pentru o susținere bună, astfel încât să obții aspectul dorit. 

O rochie elegantă de seară trebuie să aibă un decolteu generos ca să își îndeplinească scopul propus. Lungă sau scurtă, în culori simple sau vesele, cu detalii brodate sau nu, important este ca rochia pe care o alegi să aibă decolteul potrivit pentru a evidenția silueta și pentru a te pune în valoare. 

Pe corp, cu volane sau vaporoasă?

O rochie de seară trebuie să facă cinste, înainte de toate, eleganței, iar pentru aceasta cele mai bune alegeri sunt rochiile mulate care evidențiază silueta de invidiat a purtătoarei. Dacă nu îți place să scoți în evidență atât de tare silueta, alege o rochie care să te avantajeze: fie una cu volane, pentru un aspect tineresc, la modă, fie o rochie conică pentru un aspect mai serios. 

O rochie vaporoasă te va face să te simți prințesa de la petrecerea de seară, însă una mulată, cu o crăpătură generoasă pe picior te va face să te simți nu numai extrem de elegantă, ci și foarte frumoasă. 

Ce culoare să aibă rochia? 

O rochie potrivită trebuie să aibă culoarea potrivită. În afară de tradiționalul negru, îndrăznește să alegi culoarea care ți se potrivește pentru a ieși în evidență, mai ales dacă ai o siluetă pe care vrei să o scoți în evidență. 

Pentru aceasta, poți alege unele dintre cele mai evidente culori, fie roșu aprins, fie albastru electric, iar pentru o ținută de prințesă poți alege o culoare plăcută, caldă, care să te facă să pari mai rafinată.