Publicitate Stiri de Pitesti
pub@stiridepitesti
Acasă Social Rock simfonic la Filarmonica Pitești

Rock simfonic la Filarmonica Pitești

pub@stiridepitesti

Stagiunea estivală a Filarmonicii Pitești se încheie joi, 2 septembrie.  După un concert educativ și o seară de jazz&popp, a venit rândul rockului simfonic să fie prezent pe scena filarmonicii.

Joi, 2 septembrie, de la ora 19:00, în Sala Simfonia a Centrului Multifuncțional, orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești, dirijată de Mihail Ștefănescu, va interpreta pagini de mare popularitate din lumea rockului: Deep Purple – Smoke on the water, Medley – The blues brothers și Beatles, Michael Jackson – Thriller, Sabin Pautza – Oldies and Goodies I, The Ricketts – A tribute to Elvis, Queen – Another one bites the dust și We will rock you, Guns and Roses – Sweet child o’mine și Rolling Stones – Satisfaction.

Născut la Craiova, într-o familie de muzicieni, dirijorul de cor şi de orchestră Mihail Ştefănescu s-a dedicat cu pasiune studiului artei sunetelor. A absolvit Liceul de Muzică din Craiova şi Conservatorul de Muzică „Ciprian Porumbescu” din Bucureşti. Se afirmă, ca dirijor, atât pe scena naţională, cât şi pe cea internaţională, mai ales prin reînfiinţarea, în 1981, a coralei „Euphonia” din Râmnicu-Vâlcea, alături de care a câştigat numeroase distincţii la festivalurile şi concursurile naţionale şi internaţionale. Abordează cu dezinvoltură un vast repertoriu coral și simfonic, de la clasici la contemporani.

A efectuat turnee în: Franţa, Italia, Spania, Austria, Belgia, Elveţia, Ungaria, Bulgaria, Coreea de Sud etc. Ca o recunoaştere a activităţii sale artistice, Mihail Ștefănescu este invitat în jurii ale unor concursuri naționale și internaţionale de interpretare. În 1995 a susținut înfiinţarea Filarmonicii „Ion Dumitrescu” din Râmnicu-Vâlcea, al cărei director a fost o îndelungată perioadă.

Intrarea este gratuită în limita locurilor disponibile, respectându-se regulile impuse de perioada pandemiei.

Exit mobile version