Pentru că în ultima perioadă ne confruntăm cu o creștere a numărului de cazuri în care diferite persoane abandonează deșeuri pe domeniul public, vă reamintim că de la începutul lunii iunie, Primăria orașului Mioveni și Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni au înființat un punct de colectare pentru deșeurile voluminoase la Stația de Epurare Mioveni, tocmai pentru a încerca să stopăm acest fenomen. Deșeurile voluminoase pun în special probleme atunci când sunt aruncate la ghena de gunoi pentru că nu pot fi preluate de o autogunoieră compactoare. Sunt foarte multe persoane care nu țin cont de acest aspect și aruncă la ghene canapele, fotolii, electrocasnice, obiecte sanitare și chiar deșeuri rezultate din amenajări interioare.
 PRECIZĂRI cu privire la condițiile de predare a deșeurilor în punctul de colectare de la Stația de Epurare a orașului Mioveni
 Preluarea deșeurilor se efectuează exclusiv de la persoane fizice care au domiciliul pe raza orașului Mioveni, care au obligația de a nu aduce deșeuri provenite din alte activități (comerciale/industriale), altele decât cele generate în gospodării.
 Deșeurile vor fi aduse deja selectate pe categoriile următoare:
– Hârtie și carton / ambalaje din hârtie și carton
– Sticlă / ambalaje din sticlă
– Metal
– Materiale plastice / ambalaje din materiale plastice
– Lemn / ambalaje din lemn
– Textile / ambalaje din materiale textile
– Ambalaje din materiale amestecate / compozite
– Deșeuri din echipamente electrice și electronice (televizoare, frigidere, mașini de spălat, computere, telefoane, radio-casetofoane, camere video, cuptoare cu microunde, etc.)
– Deșeuri din baterii și acumulatori
– Deșeuri voluminoase (saltele, mobilă, obiecte sanitare, covoare, șamd.).
 Transportul deșeurilor se poate face fie în regie proprie, fie de către societatea noastră contra cost.
 Orar de funcționare: L – S: 08 – 14, D: Închis.
 Deșeurile provenite din construcții, precum și cele vegetale (chiar dacă provin din gospodărie) nu fac obiectul campaniei noastre – pentru ridicarea acestora puteți contacta o firmă autoizată pentru transportul și colectarea acestui tip de deșeu.
 Pentru depunerea deșeurilor, cetățenii sunt așteptați la punctul de colectare de la Stația de epurare, Str. Stejarului, nr. 1, cartier Colibași, oraș Mioveni. Identificarea cetățenilor care transportă și predau deșeuri în punctele de colectare separată a deșeurilor se face în baza cărții de identitate.
 Informații suplimentare vor fi oferite la dispeceratul nostru la tel: 0348/457.102 sau 0736.202.067.