Publicitate Stiri de Pitesti
pub@stiridepitesti
Acasă Social Felix Goldbach: ”La teatrul Davila am găsit o găleată goală!” Un interviu...

Felix Goldbach: ”La teatrul Davila am găsit o găleată goală!” Un interviu privind viitorul teatrului piteștean și amintiri despre Dobrin, realizat cu directorul instituției

pub@stiridepitesti

Noua organigramă a teatrului Al Davila a fost votată de Consiliul Județean Argeș și aduce reorganizarea secțiilor. După un an presărat cu scandaluri, sub mandatul fostului director Constantin Cotimanis, cu toate că în acea perioadă teatrul piteștean a beneficiat de cel mai mare buget din istoria sa, instituția a intrat într-o necesară reconstrucție, atât artistică, cât și administrativă.  Teatrul Al Davila va beneficia de un nou logo și s-a înscris cu două proiecte pentru finanțare U.E. Managerul teatrului, Felix Goldbach, a acordat un interviu reporterilor Știri de Pitești care poate fi citit mai jos.

Reporter: Ce proiect de reorganizare veți implementa în mandatul dumneavoastră?

Felix Goldbach: Prin Hotărâre de CJ,a fost aprobată noua organigramă, care este alcătuită după proiectul meu de management cu care m-am prezentat la concurs. Astfel, am reorganizat cele trei secții: Dramă, Revistă și teatrul Așchiuță. Am pus șefi la toate secțiile, spre exemplu teatrul nu mai avea dirijor la orchestră de peste 10 ani. De asemenea, avem și maestru coregraf la balet. Aceste posturi nu au fost înființate, doar transformate din unele deja existente și bugetate. Am înființat, însă, un post extrem de necesar- Producție Patrimoniu.  Acum, teatrul are 115 angajați pe partea artistică și 29 de la Regia de Administrare a Domeniului Public și Privat al Județului. In paralel, lucrăm la noul logo al teatrului care va fi prezentat în curând.

Reporter: Ce buget ați moștenit din mandatul trecut?

Felix Goldbach: Este un buget lăsat gol, adică am găsit o găleată goală. In acest moment avem bani doar pentru salarii. Ne este teamă că nu ne vom descurca cu facturile la utilități, mai ales în contextual măririi prețurilor. Am depus două proiecte pentru atragerea de fonduri europene, unul de 200 mii euro și altul de 1 milion de euro, sperăm să reușim măcar cu unul. Am deschis stagiunea cu piesele care erau deja bugetate, urmând ca apoi să implementăm proiectele noastre. Aș vrea să fac și un anunț: vineri, 11.09.2021, ora 19.00,  în Parcul Ștrand, la Teatrul de Vară vom prezenta un spectacol de revistă, sub bagheta unui mare dirijor. De altfel, pregătim mai multe surprize, pe care le vom dezvălui atunci când vor fi finalizate.

Reporter: Revenind puțin la managerul Felix Goldbach, sunteți muzician la bază, dar și fost fotbalist. Dacă muzica a rămas profesia de bază, aș vrea să  văîntreb, ”microbul” fotbalului a dispărut?

Felix Goldbach: Am iubit , voi iubi mereu fotbalul și mă bucur că acum mă aflu în orașul marelui Dobrin. Tata este dobrinist, mergeam cu el la toate meciurile pe vremea când Nicolae Dobrin antrena la Botoșani. Abia aștept meciurile dintre FC Argeș și Botoșani, la care voi participa cu drag, iar pe piteșeni îi așteptăm la teatru!

Felix Goldbach este doctor în muzică, lector la Universitatea Valahia, și un instrumentist apreciat în domeniu. De asemenea, este și ambasador al păcii, sub egida UNESCO.

 

Exit mobile version