Munca de acasă în timpul pandemiei a devenit o realitate pentru mulți angajați care își doreau să încerce acest lucru sau, pur și simplu, și-l doreau de la început. Mai sunt și freelancerii a căror activitate se poate desfășura lejer din confortul propriei case.

Dacă în cel de-al doilea caz, antreprenorii sunt obișnuiți să se organizeze și să își folosească echipamentul propriu, dacă ești în situația în care abia ai început să lucrezi de acasă și trebuie să îți folosești propriul laptop care nu este tocmai nou, probabil că incertitudinea nu te va trimite să cumperi un model nou doar pentru muncă. Așadar, iată 3 obiceiuri pe care ți le poți forma în această perioadă și care pot avea efecte benefice și asupra computerului tău.

Ce obiceiuri poți adopta când lucrezi de acasă și care nu te obligă să îți schimbi laptopul

 

1.  Păstrarea curățeniei

Atunci când te gândești la curățenia de la locul de muncă și care acum s-a mutat acasă, aceasta se poate extinde cu succes și asupra laptopului. Dacă într-o clădire de birouri există o ventilație performantă și modernă, poate camera din care lucrezi nu este prevăzută cu un astfel de sistem care să filtreze aerul și să prevină depunerea de praf care intră, de obicei, și în computer.

Dacă simți că terminalul tău nu mai dă randamentul pe care îl dădea odată, poți avea în vedere o curățare de laptop acasă sau la service, însă trebuie să fii conștient că poate tu nu ai tot ceea ce îți trebuie pentru a desface toate șuruburile, așadar, operațiunea ta să nu fie chiar atât de reușită, a doua varianta putând să ajute mult mai mult.

2.   Renunță la încărcător odată ce bateria laptopului este plină

Pentru a optimiza durata de viață a unui laptop este bine să respecți indicațiile producătorului. Deși este adevărat că trecerea timpului va influența și capacitatea bateriei computerului, este recomandat, totuși, ca odată ce s-a încărcat la maxim să scoți încărcătorul și să te bazezi pe autonomia sa, mai ales dacă nu ai deplasări de făcut. În acest fel vei face economie și la energia electrică.

3.   Înlocuiește componentele care nu mai dau randament

Deși există mitul că un laptop odată desfăcut pentru a înlocui diverse componente nu va mai funcționa bine, schimbarea hard disk-ului, de exemplu, te poate ajuta destul de mult atât cu îmbunătățirea performanțelor sale, dar și cu supraîncălzirea și solicitarea bateriei. Astfel, poți opta nu doar pentru o curățare profesională de praf cu un simplu click aici, ci și pentru înlocuirea pieselor neperformante pentru a-i prelungi viața, dacă alegi să apelezi la srviciile unor profesioniști, așa cum sunt cei de la Depanarelaptop.ro.

Dacă lucrezi de acasă pe durata pandemiei și te bazezi pe un laptop mai vechi pe care nu vrei să îl schimbi, obiceiurile de mai sus te pot ajuta să îi prelungești viața si să îți desfășori activitatea în condiții optime pentru o perioadă destul de lungă de acum încolo, așadar, nu ezita să le adopți.

Sursa foto: Pixabay.com