Comuna Bradu a ajuns la o rată de infectare a ajuns la 8,69/1000 de locuitori, fiind pe locul 3 în Argeş. In acest context, primarul Dan Stroe face un apel pentru respectarea regulior sanitare.

„Dragi brădeni, din păcate veștile privind evoluția răspândirii epidemiei cu virusul Covid-19 pe teritoriul comunei noastre nu sunt dintre cele mai bune. Rata de infectare a ajuns la 8,69/1000 de locuitori, ce ne clasează pe un nefericit loc 3 în clasamentul celor mai afectate localități din județ.

În acest context, apelez și pe această cale, la conștiința fiecăruia dintre noi și vă adresez rugămintea să dăm în continuare dovadă de responsabilitate și să respectăm toate măsurile sanitare de protecție pentru a ne apăra de acest virus perfid și a nu pune în pericol viața celor care deja au sănătatea șubrezită de diverse alte boli. La sediul Primăriei Comunei Bradu, a avut loc ședința Comitetului Local pentru Situații de Urgentă Bradu, în cadrul căreia au fost adoptate mai multe măsuri de prevenire și combatere a epidemiei, pentru a nu ajunge în situația extremă de a se carantina întreaga comună.

Astfel, în incinta instituțiilor publice accesul vă fi permis doar pentru rezolvarea unor treburi urgente, cu triaj epidemiologic la intrare, măsurarea temperaturii corporale, dezinfectarea, prezența a nu mai mult de 2 persoane concomitent în spatiile comune, (holuri, etc.), cu păstrarea unei distanțe sociale de minim 2 metri. Cei care vor sa depună petiții, alte solicitări, a căror prezența fizică nu este absolut necesară, recomandă să fie transmise prin mijloace electronice. Bineînțeles, purtarea măștii de protecție e obligatorie nu numai în spațiile închise, ci și în cele deschise, dată fiind rata de infectare de peste 7,5/1000 de locuitori. De asemenea, am rugămintea să evitați deplasarea în afara domiciliului/gospodăriei doar situațiile prevăzute de lege, să evitați locurile aglomerate, să purtați masca de protecție corespunzător, astfel încât sa acopere atât gura, cât și nasul, să păstrați distanțarea socială, să respectați normele sanitare de igienă, prin spălarea și dezinfectarea mâinilor, cât mai des, mai ales după ce ați avut contact cu suprafețele comune.

Cei dintre dumneavoastră care doriți să vă vaccinați, va informez, că s-a redeschis Centrul de vaccinare din incinta Bazei Sportive Bradu, unde aveți posibilitatea de a alege între 3 vaccinuri, Pfizer-Biontech, Moderna și Jonhson&Jonshon. Vă mulțumesc anticipat și sunt sigur că veți înțelege situatia grea pe care o traversăm și că numai împreună putem învinge această nenorocire care s-a abătut asupra noastră.”, transmite edilul.