Publicitate Stiri de Pitesti
pub@stiridepitesti
Acasă PUB Criterii care definesc balansoarul perfect de care bebelușul tău va fi mandru

Criterii care definesc balansoarul perfect de care bebelușul tău va fi mandru

pub@stiridepitesti

Leaganele si balansoarele pot conferi nou-nascutului tau un somn odihnitor si confortabil avand in vedere ca bebelusii petrec majoritatea timpului dormind. Bebelusii de pana la 3 luni dorm aproximativ 20 de ore din zi, cei intre 3-6 luni se odihnesc minim 12 ore, in timp ce copiii cu varsta intre 6-12 luni obisnuiesc sa doarma 14 ore. Somnul are un rol esential in cresterea si dezvoltarea armonioasa a copilului. Pentru acest lucru, un mediu placut pentru orele de somn este absolut indispendabil.

Iata ce caracteristici trebuie sa aiba balansoarul perfect pentru bebe!

  • Rama rezistenta 

Cel mai bune balansoare pentru bebelusi sunt modelele prevazute cu stalpi puternici si o baza incapatoare. Numai asa ai siguranta ca ramane in pozitie stabila chiar daca bebelusul se apleaca in toate directiile. Rama ideala este cea care permite plierea, astfel incat sa asigure depozitarea rapida. 

  • Ham in 5 puncte 

Cele mai recomandate leagane pentru copii sunt cele care includ o centura pentru prindere fixa. De exemplu, tipurile de balansoare cu ham de prindere in 5 puncte peste umar impiedica bebelusul sa se catere pe marginea scaunului si astfel se evita dezechilibrarea si caderea copilului pe podea. 

Modelele de balansoare cu 3 puncte de prindere sunt de asemenea foarte apreciate de catre mamici. Centura de prindere in 3 puncte presupune de fapt curele de fixare pentru talie si spatiul dintre picioare. Scopul acestei combinatii de curele este acela de a preveni alunecarea bebelusului. 

  • Husa scaunului 

Husele plusate sunt cele mai usor de intretinut. Fii atenta la materialul husei: acesta trebuie sa fie placut la atingere si usor moale. Evita in schimb materialele prea moi, in care copilul tau se poate scufunda, deoarece acestea prezinta riscul de sufocare. De asemenea, cauta un model de husa prevazut cu suport pentru cap, deoarece poate fi schimbat pe masura ce copilul creste. 

  • Pozitiile scaunului 

Leaganele cu minim 3 pozitii iti pot fi de real ajutor atunci cand doresti cea mai relaxanta varianta pentru bebelusul tau. Exista pe piata categorii de leagane si balansoare cu 2 tipuri de inaltime a scaunului: una ridicata pentru bebelusi si alta mai joasa pentru copiii mai mari. 

  • Dimensiune si portabilitate  

Inainte sa achizitionezi un asemenea produs verifica daca dimensiunile se potrivesc cu spatiul din casa. Sau poti opta pentru un tip de balansoar pliabil, usor de depozitat si de mutat dintr-o camera in alta. 

  • Variante pentru distractie 

Piata ofera game variate de balansoare pentru bebelusi care sunt dotate cu bare pentru jucarii, copertine cu jucarii, sistem de vibratii si muzica (clasica, melodii de leagan, sunete din natura) si cu buton de ajustare a volumului, de care se poate bucura copilul tau. Verifica daca jucariile si barele de fixare sunt stabile si fara accesorii de mici dimensiuni pe care copilul le-ar putea inghiti. 

Viata cu un nou nascut nu e usoara. Ore de somn putine si plimbari interminabile prin casa sunt cateva argumente in acest sens. Leaganele sau balansoarele ofera copilului momente de bucurie si odihna fara intrerupere pana cand mama se poate ocupa iar de el.  

Sursa foto: shutterstock.com

 

Exit mobile version