Publicitate Stiri de Pitesti
pub@stiridepitesti
Acasă Social Concert cu 30% din public la Filarmonica Pitești

Concert cu 30% din public la Filarmonica Pitești

pub@stiridepitesti

Filarmonica Piteşti organizează joi, 28 octombrie, de la ora 19.00, în Sala Simfonia a Centrului Multifuncţional ultimul concert simfonic al lunii. Alături de orchestra simfonică a instituţiei, dirijată de Leonard Boga, revine, ca solist, pianistul Dragoș Dimitriu, care va interpreta Concertul pentru pian și orchestră Nr. 1 de F. Mendelssohn. În partea a doua publicul va audia Simfonia a IV – a de J. Brahms.

Licenţiat al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, la clasa profesorului Horia Andreescu, Leonard Boga a urmat şi masterclassuri cu alţi dirijori importanţi din Europa. Doctor în muzică, a susţinut concerte cu filarmonicile din Bucureşti, Iaşi, Satu Mare, Timişoara, Oradea, Braşov, Botoşani, cu Teatrul de Operă şi Balet „Oleg Danovski” din Constanţa, Opera Naţională Iaşi, Orchestra de Cameră Radio din Bucureşti. Colaborează cu solişi de renume, precum Liviu Prunaru, Alexandru Tomescu, Viniciu Moroianu, Raluca Ştirbăţ. A mai dirijat,  în stagiunile trecute, orchestra Filarmonicii Piteşti.

Îndrumat de pianista Corina Ibănescu, Ioan-Dragoș Dimitriu a început studiul pianului la vârsta de şase ani, obținând ulterior peste 30 de premii la concursuri naționale și internaționale. La 16 ani a debutat cu orchestra filarmonicii din Ploieşti, când a interpretat Concertul nr. 2 pentru pian şi orchestră de Rahmaninov. În urma succesului repurtat, a primit invitații de la filarmonicile din Sibiu, Botoșani, Craiova, Orchestra Radio București și a concertat alături de dirijori precum Ilarion-Ionescu Galați, Horia Andreescu, Constantin Brâncuși, Tiberiu Soare ș.a. În ultimii ani a cântat pe numeroase scene ale Europei (în Anglia, Franța, Elveția, Italia, Portugalia, Spania) și în Japonia, susținând de multe ori și concerte cu scop caritabil. Ioan-Dragoș Dimitriu este organizatorul concursului internațional de pian „Transylvanian International Piano Competition” de la Brașov și întemeietorul asociației și proiectului cultural „Von der Jugend” din Viena, proiect care se ocupă cu promovarea artiștilor tineri excepționali. În 2018 a cântat pentru prima oară cu orchestra la la KonzerthausViena, interpretând Rhapsody in Blue, de Gershwin, iar în 2019 a fondat, la Brașov, împreună cu pianistul Hora Mihail, Festivalul TAMTAM. Pianistul Ioan-Dragoș Dimitriu, care este și managerul Filarmonicii Brașov, a mai concertat pe scena Filarmonicii Pitești.

Ca urmare a faptului că la Pitești s-a depășit incidența de 12 la mia de locuitori, intrarea în sala de spectacole se va face pe baza certificatului verde. Participarea publicului este de 30% din capacitatea sălii de concert. Spectatorii vor purta masca de protecție.

          Biletele pot fi achiziționate și de pe site-ul www.bilete.ro

 

 

 

Exit mobile version