Recent instalat în funcția de prefect, Radu Perianu, se laudă, intr – un comunicat de presă, cu prezența sa în centrele de vaccinare. Subliminal, acesta le transmite cetățenilor ca dacă nu era el si tânărul adjunct de prefect, Dragoș Predescu (25 ani), argeșenii nu se mai vaccinau. Damful de autolauda l-a îmbrăcat frumos prin enumerarea și a unor primari, ca sa facă o aroganță de modestie subțire de târg.

Nu, argeșenii s-au vaccinat de frica bolii si a restricțiilor impuse. Nu s-au vaccinat că au venit prefecții si subprefecții cu numărul enșpe din Argeș, sa-i caute la vaccin. Nu cred că este momentul si nici motivul de impaunare cu o acțiune normală intr-o situație de criza, la care guvernul pe care îl reprezentați în teritoriu este părtaș. Apropo, din cei 3000 de oameni vaccinați azi, câți au primit bonurile promise de guvernul dumneavoastră? Va spun eu, nici unul, pentru că in Argeș, în acest moment nu se mai există. O altă minciună a „Echipei câștigătoare”. Si încă ceva, la instalarea în funcție ati făcut apel la toți primarii, pentru a face echipă. Corect. Dar de ce nu ați făcut echipă si la împărțirea fondurilor distribuite intr-o noapte de guvernul Cîțu, la primarii? Reamintim ca  municipiul reședință de județ, Pitești, a primit ZERO lei, asta în situație acută provocată de Covid 19. Și până să veniți dumneavoastră primarii de orașe si sate s-au luptat cu Covidul, chiar si fără fonduri de la guvern. Cred că nu mai este nimic de adăugat, doar acest laudatio al Prefecturii Argeș.

Redăm comunicatul de presă integral.

„Mii de imunizări în prima zi a maratonului din Argeș

4 argeșeni vaccinați într-un minut, în Argeș! 3000 de oameni au fost imunizați în ultimele 12 ore, în prima zi a Maratonului de vaccinare. 524 dintre ei au primit doza a treia. Au fost cozi la centrele din întreg județul, fie că vorbim despre cele amenajate în municipii sau despre locurile în care imunizarea a fost făcută cu ajutorul caravanelor. “Am fost prezent astăzi în centre alături de subprefectul Dragoș Predescu și am verificat modul în care se desfășoară procesul de vaccinare. Mă bucur de deschiderea din ce în ce mai mare a argeșenilor pentru vaccinare și le mulțumesc mult autorităților locale: Domnului primar Cristian Gentea pentru implicarea de care a dat dovadă la Pitești și domnilor Niculaie Dochinoiu, primarul comunei Vedea și Gabriel Popa, edilul localității Albeștii de Argeș. Maratonul continuă și duminică. Îi așteptăm pe argeșeni la centre de la ora 8 până la ora 20. Argeșul se vaccinează!”

Au, ne-ati lovit la vaccin!