Pe generalul Ciucă nu l-au învins talibanii, dar l-au umilit Klaus Iohannis și Florin Cîțu care și-au bătut joc în numai o săptămână de toată cariera plină de legende pe care acesta și-o construise. Acum, marele general a fost transformat într-unul de plastilină, a fost „flexibilizat” și trimis la pețit.
Din păcate, a trecut aproape o lună de când guvernul de mare angajament Cîțu a fost demis prin vot istoric. Într-o lună de zile, cu sute de morți zilnic numai de COVD, ca să nu mai vorbim de tragediile din rândul pacienților cronici, cu creșteri exponențiale la prețuri și facturi și cu milioane de români fără căldură în casă, în spitale și în școli, președintele a jucat numai la cacealma. A nominalizat premieri incapabili să formeze o majoritate care să voteze un guvern. Marea așa-zisă coaliție de drepta plămădită de Klaus Iohannis, contrar rezultatelor alegerilor parlamentare, s-a prăpădit și a lăsat în urmă un haos în toate domeniile!
În acest context, se dorește negocieri cu PSD pentru formarea guvernului și a unei majorități în Parlament. Nu avem cum să ne schimbăm opinia în privința guvernărilor PNL- USR. Situația dezastruoasă în care țara se află li se datorează 100%. Inclusiv cea sanitară. Nimeni nu se aștepta ca România să nu fie afectată de acest al patrulea val pandemic, dar cu siguranță efectele ar fi putut fi mult mai limitate. În rest, nici astăzi și nici mâine nu îi vom „spăla” pe cei care au fost în guvernele de dreapta. Nici pe cei din PNL și, cu siguranță, nici pe cei din USR!
Sigur, PSD este cel mai mare partid din România, iar PNL și Klaus Iohannis trebuie să își aducă în primul rând aminte de acest aspect. Suntem gata oricând să ne asumăm responsabilitatea unei veniri la guvernare, dar nu în orice condiții și nu alături de oricine. Trebuie să avem garanția că putem să ne punem în aplicare programul de guvernare pentru că toată lumea este conștientă că nu va fi ușor să reparăm ce au stricat acești indivizi în doi ani de guvernare.
În urma unei consultări interne, vom transmite conducerii naționale poziția PSD Argeș.
PS: Dacă este un adevărat general, și nu cel care a câștigat o bătălie pe care nu a dus-o, Nicolae Ciucă ar trebui să înțeleagă că nu poate conduce un guvern slugărind pe cei doi distrugători ai României, Cîțu și Iohannis., transmite presedintele PSD, Ion Minzina.