Sâmbătă, 13 noiembrie 2021, de la ora 18.00, la Cinematograful de artă „București” va fi proiectat în premieră filmul „Privește către cer”, cu Giorgi Ambroladze, Giorgi Bochorishvili, Irina Chelidze și Ani Karseladze în rolurile principale, în regia lui Aleksandre Koberidze.

E dragoste la prima vedere când Lisa și Giorgi se întâlnesc din întâmplare pe o stradă din orașul georgian Kutaisi. Dragostea îi lovește atât de neașteptat, încât uită până și să se întrebe unul pe celălalt cum îi cheamă. Înainte de a-și vedea fiecare de drum, decid să se întâlnească ziua următoare. Dar habar nu au că un blestem se abate asupra lor. O să reușească ei să se întâlnească din nou? Și dacă da, o să se recunoască?

Prețul unui bilet este de 8 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

Duminică, 14 noiembrie 2021, de la ora 18.00, la Cinematograful de artă „București” va fi proiectat în premieră filmul „Malmkrog”.

Regia îi aparține lui Cristi Puiu, în rolurile principale fiind Frédéric Schulz-Richard, Ugo Broussot, Diana Sakalauskaité, Agathe Bosch, Marina Palii și IstvánTeglas.

E sfârșit de decembrie, iar la conacul familiei Apafi, trecut de mult în proprietatea unor nobili înrudiți cu familia Rurikovici, câțiva aristocrați s-au întâlnit pentru a petrece Crăciunul împreună.

Sunt cinci la număr, și fiecare pare să aparțină unei alte lumi. Olga, cea mai tânară dintre ei, se ocupă cu editarea de cărți religioase; Nikolai, logodnicul Olgăi, e filosof; Ingrida este soția generalului Andrei Nikolaevici Shatilov; Edouard este un politican în ascensiune; Madelaine este o celebră pianistă.
Undeva, într-unul dintre dormitoare, ultimul descendent al familiei Apafi – bătrân, orb și obligat să stea la pat din pricina unei paralizii – se află sub îngrijirea unei sore medicale.

Nimic din ceea ce se întâmplă în acest Ajun de Crăciun nu pare să conțină semnele cataclismului.

Prețul unui bilet la acest film este de 6 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

Reamintim că, pe durata filmelor, spectatorii vor purta obligatoriu mască de protecție.