Publicitate Stiri de Pitesti
pub@stiridepitesti
Acasă PUB Alegerea meniului – Sfaturi de care sa ții cont la orice eveniment

Alegerea meniului – Sfaturi de care sa ții cont la orice eveniment

pub@stiridepitesti

Evenimentele importante din viața noastră necesită mereu atenție. Fie că vorbim de organizarea unei nunți, a unui botez, zile de naștere sau a altui eveniment, trebuie să creăm contextul favorabil unei petreceri memorabile. O bună organizare include luarea în considerare a tuturor aspectelor și împrejurărilor în care se desfășoară evenimentul. Mâncarea reprezintă una dintre deciziile cele mai greu de luat întrucât meniul trebuie să satisfacă toate gusturile.

Pentru a alege meniul potrivit în funcție de eveniment este necesar să ții cont de câteva sfaturi esențiale.

Perioada anului

Înainte de luarea oricărei decizii trebuie să ții cont de perioada anului în care se desfășoară evenimentul. Dacă petrecerea are loc în sezonul cald atunci este bine să iei în considerare alegerea unui meniu cu preparate ușoare. Nu îl încărca cu mâncăruri pe bază de carne și multe grăsimi. O astfel de combinație cu temperaturile ridicate de afară va afecta starea ta și a invitaților, iar scopul este să vă simțiți bine și să celebrați momentul. În schimb în perioadele reci din an, mâncărurile mai grele pot să-și facă mai mult loc în peisaj, dar cu moderație.

În ceea ce privește băuturile, acestea trebuie alese tot în funcție de anotimp. Pe lângă băuturile clasice cum ar fi vinul și șampania care se potrivesc în orice perioadă, poți opta pentru ceva mai inedit. Dacă îți dorești să-ți uimești invitații este bine să iei în considerare opțiunea unor cocktailuri în sezonul cald și a unor băuturi calde speciale în sezonul rece.

Deserturile sunt bine venite în orice perioadă, însă trebuie alese în funcție de tipul evenimentului. În cazul unui botez sau a unei zile de naștere poți alege un tort aniversar de la Mayore care cu siguranță le va încânta tuturor papile gustative. Dacă evenimentul este unul mai mare poți opta și pentru un candy bar tematic. Această alternativă este apreciată de toată lumea datorită diversității dulciurilor din care pot să aleagă în funcție de preferințe.

Locația

În alegerea meniului contează la fel de mult și locația. Tot ceea ce alegi să pui pe masă trebuie să fie în concordanță cu decorul și atmosfera locului. În acest este necesar să acorzi importanță felului în care se prezintă mâncarea, dar și dispunerii acesteia pe mese. Modul în care sunt aranjate mesele contribuie și el la conturarea unui eveniment memorabil. Atunci când alegi o locație foarte elegantă și meniul trebuie să fie pe măsură și să conțină elemente mai sofisticate. Dacă în schimb locația are un specific mai rustic și preparate trebuie să fie mai tradiționale.

Invitații

Un alt aspect de care trebuie să ții cont atunci când faci un meniu sunt invitații. În primul rând trebuie să iei în considerare numărul acestora. În acest mod vei evita situațiile în care mâncarea nu ar fi de ajuns, dar și risipa alimentară. De asemenea, este indicat să fii atent la vârsta majorității invitaților pentru a face cele mai inspirate alegeri. Un meniu poate fi conceput astfel încât să satisfacă mai multe gusturi dacă toate aceste aspecte sunt luate în considerare.

Alegerea unui meniu la evenimentele importante poate părea o misiune dificilă, dar cu atenția focusată pe toată detaliile cu siguranță vei face alegeri pe măsură și te vei bucura de un eveniment reușit alături de cei dragi.

Sursa foto: Pexels.com.

 

Exit mobile version