Publicitate Stiri de Pitesti
pub@stiridepitesti
Acasă Social Concert cu 100% din capacitatea sălii, la Filarmonica Pitești

Concert cu 100% din capacitatea sălii, la Filarmonica Pitești

pub@stiridepitesti

Orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești vă dă întâlnire joi, 17 martie, de la ora 19.00, la un nou concert simfonic. De la ora 19.00, în Sala Simfonia, artiștii piteșteni, dirijorul filarmonicii, Constantin Grigore, și solista serii, violonista Diana Jipa, vor interpreta pagini muzicale semnate de Camille Saint-Saëns – Introduction et rondo capriccioso și Niccolò Paganini – Variațiuni ‘I palpiti’. În partea a doua, publicul va audia Simfonia a V- a în mi minor de P.I. Ceaikovski.

După absolvirea studiilor muzicale în ţară, dirijorul Constantin Grigore a urmat şi cursurile Academiei de Muzică „Karol Lipinski” din Polonia. A fost îndrumat de maeştri recunoscuţi ca: Horia Andreescu, Petru Andriesei, Ilarion Ionescu-Galaţi şi Marek Pijarowski (Polonia). A participat la masterclassuri la Malaga, Viena şi Varşovia și a susţinut concerte cu: Orchestra Simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, Orchestra Teatrului de Operă și Balet „Oleg Danovski”, Orchestra Teatrului Naţional de Operetă și Musical din Bucureşti, filarmonicile din Iași, Timișoara, Râmnicu Vâlcea, Ploiești, Craiova, Piteşti, Sibiu, Orchestra Naţională a Republicii Moldova ș.a. În prezent, este dirijorul principal al Orchestrei Camerata Regală și al Teatrului de Operetă și Musical „Ion Dacian” din București și dirijorul Filarmonicii Pitești.

Violonista Diana Jipa a debutat la 10 ani alături de orchestra Filarmonicii Brașov, devenind, ulterior, o prezență constantă pe scenele muzicale ale țării. A mai concertat în Anglia, Belgia, Cehia, Coreea de Sud, Cuba, China, Grecia, Germania, Irlanda, Italia, Mexic, Norvegia, Olanda, Polonia. Doctor în muzică, a absolvit și cursuri de perfecționare cu profesori de prestigiu, dezvoltându-și un repertoriu vast. A cântat pe scenele unor importante festivaluri muzicale, de remarcat prezența la Festivalul Muzicii Românești și Festivalul Internațional „George Enescu”, ambele cu orchestra Filarmonicii Iași. În 2007, a  reprezentat România în concertul de la Bruxelles cu ocazia aderării României la Uniunea Europeană.

Biletele pot fi achiziționate de la casieria instituției și de pe www.bilete.ro, prețul unuia fiind 40 sau 30 de lei, în funcție de categoria locului. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducerile aferente.

Ca urmare a ridicării restricțiilor cauzate de Covid 19, capacitatea sălii de concert este de 100%.

Exit mobile version