Echipa ARRA, din Pitești, va reprezenta România la unul dintre cele mai mari evenimente internaționale de robotică pentru copii: FIRST 2022 Championship, Houston, USA – https://www.firstchampionship.org/, în perioada 20 – 23 aprilie 2022.

Invitația de a concura pentru țara noastră, alături de alte echipe, este o mare onoare și bucurie, dar în același timp o responsabilitate. La acest campionat vor participa 108 echipe din toată lumea, adică cele mai bune echipe calificate din peste 24.000, din mai mult de 50 de țări.

Membrii echipei ARRA, Robert, Raluca, Alina, Laura și Gabriela sunt Campionii României la concursul educațional FIRST® LEGO® League România 2021 (sezonul RePLAY) și Campionii regionali (Brașov) în 2022 (sezonul CARGO CONNECT).

Premiul de „Campioni” este cel mai prestigios obținut în cadrul competiției educaționale și se acordă echipei care întruchipează experiența FIRST® LEGO® League prin însușirea pe deplin a valorilor fundamentale FIRST®, atingând standarde de excelență atât la proiectul de inovare, la prezentarile echipei cât și la performanța robotului.

FIRST® LEGO® League este un program dedicat copiilor și tinerilor (4 – 16 ani), ce are ca scop introducerea acestora în lumea fascinantă a științei, tehnologiei, ingineriei și matematicii (STEM), printr-o abordare practică, distractivă și captivantă. Participanții la FIRST® LEGO® League dezvoltă abilități de rezolvare a problemelor din lumea reală în cadrul unui program global de robotică, ce îi ghidează și ajută pe elevii și profesorii de astăzi să construiască împreună un viitor mai bun., se transmite într-un comunicat de presă.