Publicitate Stiri de Pitesti
pub@stiridepitesti
Acasă Administratie S-a dat startul unei noi ediții a Simfoniei Lalelelor Pitești

S-a dat startul unei noi ediții a Simfoniei Lalelelor Pitești

pub@stiridepitesti

Astăzi a fost inaugurată editia cu numărul 45 a evenimentului fanion al orașului – Simfonia Lalelelor, care se va desfășura până duminică în Parcul Lunca Argeșului. In cuvântul de deschidere, primarul Cristian Gentea a declarat, printre altele:

„Suntem bucuroși să vă fim gazde, executivul și Consiliul Local Pitești la una dintre cele mai frumoase sărbători ale unei comunități!

Pentru piteșteni, primăvara este încărcată de o simbolistică particulară, Simfonia Lalelelor este de peste 4 decenii o stare de manifestare identitară! Suntem fericiți că simfonia florilor timpurii de primăvară ne este recunoscută ca o marcă proprie, și avem datoria de a o onora.

Anul trecut, din cauza restricțiilor, Simfonia nu s-a putut organiza cu expoziții florale, târg de flori sau alte tipuri de evenimente stradale. Însă, din respect pentru tradiția acestui moment de referință în viața socială și culturală a municipiului, în 2021 am marcat o premieră: Tulipa Pitești, un soi de lalea, creat de un reputat cultivator olandez, Frank Timmerman, care a botezat floarea cu numele municipiului nostru! Este singura localitate din afara Țării Lalaleor care are o floare cu numele său. Este o premieră, pentru că, până acum nu s-a acceptat niciodată un nume de oraș din afara Olandei. Suntem, deci, mândri că acem un oraș cu nume de floare! Aș vrea să-l salutăm pe Frank Timmerman care ne este invitat special și să-i mulțumim pentru lalea!

Și anul acesta marcăm o premieră: ediția 45 se desfășoară în cadru natural, în Parcul Lunca Argeșului, cel mai mare parc natural amenajat cu fonduri europene din România! Parcul se întinde pe 24 de hectare și este o continuare a Centurii Verzi a oraşului nostru, începută cu Parcul Ştrand, apoi legată cu zona Tudor Vladimirescu, cu peste 2000 de arbori și arbuști, 4 km de piste pentru biciclete, 15 km de alei, circa 360 de bănci, fîntâni arteziene, teatru în aer liber, locuri de joacă.

Am mai spus-o „Simfonia Lalelelor” 2022 este gândită ca un eveniment al tuturor piteștenilor, în care fiecare, indiferent de vârstă, să regăsească modalități de a savura cele trei zile de sărbătoare ale Orașului Lalelelor: în toată zona dedicată festivalului florilor, în Parcul Lunca Argeșului este organizat un circuit al activităților de timp liber, de la platoul din fața parcului, pe alei, până la amfiteatrul din spate.

Astfel, standurile în care își vor expune creațiile floriști din țară și de peste hotare, spațiul pentru conferințe, workshop-uri și lansări de carte, spațiul promoțional și cel dedicat interviurilor de presă vor fi reunite în pavilionul expozițional.

Vom admira peste 50 de soiuri de lalele, de exemplu, peste 20 de soiuri de orhidee și peste 100 de soiuri de plante suculente! Participă peste 100 de expozanți și comercianți de flori, material dendro-floricol din Baia Mare, Cluj Napoca, Craiova, Aiud, Râmnicu Vâlcea, Sfântul Gheorghe, Ploiesti, București! Remarcăm prezența Gradinii Botanice din capitală și a Universității de ȘtiinȚe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj Napoca.

Exit mobile version