Centrul de Evaluare și Tratament pentru pacienții COVID din cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești, înființat din dorința de a preveni apariția cazurilor severe de COVID și supraaglomerarea secțiilor din spital, va continua să funcționeze, chiar dacă s-a diminuat considerabil numărul persoanelor testate pozitiv. Dacă pacienții cu forme ușoare de infecție cu virusul SARS–CoV-2 și factori de risc sau forme medii care nu necesită oxigenoterapie trebuiau să se prezinte în pavilionul Secției Boli Infecțioase Pitești, de acum, aceștia trebuie să se adreseze personalului din Secția de Pneumoftiziologie din strada Negru-Vodă, nr. 53(Spitalul Județean 2), zilnic, în intervalul orar 08.00 – 18.00.

Pentru a beneficia de serviciile medicale, pacienții trebuie să aibă asupra lor cărțile de identitate și rezultatele testelor care atestă că sunt infectați cu virusul SARS–CoV-2. Sunt valabile testele RT- PCR sau testele rapide efectuate de către cadre medicale.

De la deschiderea Centrului de Evaluare și Tratament pentru pacienții COVID din cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești- 21 ianuarie 2022 – și până în prezent, aproximativ 150 de persoane cu vârste între 30 și 96 de ani, testate pozitiv, au fost evaluate clinic de către medicul infecționist şi, după caz, imagistic şi biologic de medici specialişti. În urma evaluării, bolnavii fie au rămas internați în cadrul Secției de Boli Infecțioase, fie, la finalul investigațiilor, au mers la domiciliu, cu tratamentul recomandat de medicul infecționist. Precizăm că pacienții au primit în mod gratuit tratamentul recomandat.