Publicitate Stiri de Pitesti
pub@stiridepitesti
Acasă Politica Ion Mînzînă: Trebuie să facem mult mai multe pentru tineri, mai ales...

Ion Mînzînă: Trebuie să facem mult mai multe pentru tineri, mai ales pentru acești copii dotați care vor să rămână aici.

pub@stiridepitesti

Astăzi este Ziua Tineretului. Am avut plăcerea să mă întâlnesc la Consiliul Județean cu trei tineri care au fost, pentru o zi, simbolic, la conducerea instituției. Tineri frumoși, muncitori, inteligenți și cu rezultate deosebite la școală.

Mi-a plăcut cu precădere răspunsul unuia dintre ei care, pe clasa a XII-a fiind, cu rezultate deosebite în IT și robotică, ne-a spus că vrea să rămână în România.

Știu că nu le oferim, ca țară, oportunitățile și uneori nici măcar sprijinul din alte țări și cred că trebuie să facem mult mai multe pentru tineri, mai ales pentru acești copii dotați care vor să rămână aici. Și sper ca ei să fie ajutați de cei care au ales să își înceapă cariera în străinătate, după ce vor reveni acasă. Avem nevoie de toate aceste energii și creiere pentru a clădi o Românie în primul rând așa cum ei își doresc. Pentru că, indiferent cât se mint unii și alții, indiferent de orgoliile unora, România este a tinerilor de azi.

PSD a inclus în programul “Sprijin pentru România” 3 proiecte dedicate tinerilor:

Ajutorul financiar pentru decontarea procedurilor de fertilizare in vitro pentru tinerii care nu pot avea copii din motive medicale;

Ajutorul financiar, sub forma unui credit garantat de stat, pentru familiile la început de drum;

Ajutorul financiar, sub forma unui credit garantat de stat, pentru studenții din România.
Iar Ministrul Gabriela Firea a anunțat că lucrează la alte două proiecte majore destinate exclusiv tinerilor, respectiv la noua Lege a Tineretului și la Strategia Națională pentru Tineret.

Nu este perfect și îndeajuns, dar ne pasă și demonstrăm că preocuparea noastră chiar este aceea de a ne menține copiii acasă și de a le oferi șansa de a se realiza în România, pentru ei și pentru familiile lor!, a transmis presedintele PSD Arges, Ion Minzina.

Exit mobile version