Cristina Stocheci, senator PSD de Argeș: Pentru PSD cel mai important lucru este ca în această perioadă dificilă să ajute cât de mult se poate pensionarii

Ei reprezintă categoria socială cea mai vulnerabilă și de aceea #PSD a insistat să li se acorde sprijinul de 700 de lei menit să mai compenseaze din pierderea puterii de cumpărare ca urmare a scumpirilor.

Prin stabilirea pragului de 2000 de lei pensie, sub care se acordă sprijinul de 700 de lei, s-a avut în vedere ca un număr cât mai mare de #pensionari să beneficieze de acest ajutor. 2 pensionari din 3 vor primi 700 de lei, până la finalul acestui an. Concret 3,2 milioane de pensionari, din totalul de 4,8 milioane aflați în evidența/plata Casei Naționale de Pensii Publice vor fi beneficiarii celor 2,2 miliarde de lei alocate special – adică aproximativ 450 de milioane de euro – ceea ce reprezintă un efort bugetar consistent, în condițiile actuale.

Același #ajutor de 700 de lei vor primi și foștii militari, veteranii, văduvele și urmașii care încasează o pensie lunară sub 2000 de lei.