Hainele curate reprezintă o prioritate pentru fiecare dintre noi. Ele ne ajută să creăm o impresie favorabilă în fața prietenilor, a colegilor, a celor pe care îi cunoaștem pentru prima dată.

Haina spălată și îngrijită funcționează precum o carte de vizită. Dar pentru ca hainele să fie spălate așa cum îți dorești, ar trebui să ai grijă și de mașina de spălat rufe, desigur, dacă nu cumva, încă le mai speli manual.

  Ai curățat vreodată mașina de spălat rufe? Sau, când a fost ultima dată când ai făcut asta? Ți se pare că hainele tale au un miros neplăcut, chiar și după spălare? Dacă răspunsul este da, atunci, cel mai probabil, asta se întâmplă din cauza lipsei de curățare și igienizare a mașinii de spălat.

De ce trebuie să curățăm mașina de spălat rufe?

        Folosirea în mod repetat a mașinii de spălat permite depunerea pe interior, a reziduurilor de săpun, a chimicalelor aflate în conținutul detergenților, unde vor crea un strat de bacterii care pot bloca mecanismul de funcționare.

       Umiditatea și temperatura ridicată a interiorului mașinii de spălat reprezintă principalii factori în dezvoltarea bacteriilor, care la următoarea spălare de haine se vor imprima pe acestea. Stratul va căpăta un miros mai neplăcut decât cel înainte de spălare.

         Așadar, curățarea mașinii de spălat este necesară pentru ca hainele tale să fie curate. Prin curățare previi depunerile care pot împiedica mașina să funcționeze la parametrii normali. Dar, mai presus de orice, curățarea mașinii de spălat îți permite să ai grijă de sănătatea ta și a familiei tale.

Alte motive pentru care este importantă curățarea mașinii de spălat

  • Se elimină alergenii. Din cauza neigienizării se poate forma mucegai pe unele componente ale mașinii, iar mucegaiurile sunt printre cei mai întâlniți alergeni.
  • Prelungirea duratei de viață se asigură prin curățare, dar și respectând instrucțiunile de folosire, prin apelarea la specialiști în cazul în care se ivește o problemă de funcționare.
  • Consum optim de resurse. O mașină de spălat bine întreținută te ajută să economisești detergent, apă și energie electrică.

Care este deosebirea dintre curățarea și igienizarea mașinii de spălat

          Pentru a te bucura cât mai mult de mașina ta de spălat, trebuie să o întreții corect, să o cureți și să o igienizezi. Dar care este deosebirea dintre cele 2 acțiuni?

      Curățarea presupune eliminarea murdăriei, a depunerilor, în timp ce igienizarea este echivalentul dezinfectării, constând în spălarea cu o soluție specială pe bază de clor, cu ajutorul căreia se elimină virusurile, bacteriile.

           Așadar, pentru ca durata de viață a mașinii tale de spălat să fie cât mai mare, întâi trebuie să o cureți, și apoi să o dezinfectezi. Descoperă pe supermercato.ro cum să cureți mașina de spălat într-un mod simplu, rapid și eficient, pentru a economisi timp, energie și bani.

Cât de des se curăță mașina de spălat? 

           Folosirea mașinii de spălat de 2-3 ori pe săptămână presupune curățarea și igienizarea interiorului și exteriorului acesteia cel puțin 1 dată/lună.

Cum știi că este necesară curățarea și igienizarea mașinii de spălat?

        Prezența unor dungi negre în jurul garniturii și a mirosului neplăcut al hainelor sau care provine din mașina de spălat sunt indicii clare că este nevoie de curățare și igienizare.

      Curățarea, igienizarea și întreținerea corespunzătoare a mașinii de spălat reprezintă 3 elemente cruciale de care trebuie să ținem cont pentru ca durata de viață a acesteia să fie cât mai mare. 

       Te vei bucura astfel de haine curate, dezinfectate, cu un miros plăcut și mereu proaspete, ca atunci când le-ai cumpărat. Iar culoarea se va păstra timp îndelungat.