Am senzația că la PNL este un concurs de ieșit în spațiul public cu gogomănii. Aproape că nu trece ziua fără ca cineva să nu emită câte o penibilitate.
‼️ Cele mai recente vizează activitatea Consiliului Județean și a mai multor #primării din județ. Teoretic, cumva, în plan politic, liberalii sunt într-o alianță politică cu PSD. Nu de alta dar, dacă nu ar fi fost în această alianță, acum nu mai ieșeau pe stradă decât noaptea, ca zombii, de frica oamenilor nemulțumiți de guvernarea „excepțională” cu USR.
‼️Recent, postacii PNL, căci urmași ai Brătienilor nu le pot spune, pentru că, deși social-democrat, nu pot să nu admit rolul acestei mari familii argeșene în politica românească, „au descoperit” că o firmă de consultanță pe #achiziții publice are contracte cu șase primării și Consiliul Județean! Desigur, au uitat să spună că aceeași firmă a câștigat licitații, tot prin SEAP, și cu primării PNL!
‼️⁉️ Extraordinar! Fabulos! Au descoperit roata! Orice firmă de consultanță care se respectă nu se rezumă la un singur client. În al doilea rând, toate achizițiile, cel puțin în cazul Consiliului Județean, deși am convingerea că și la restul primăriilor, au fost făcute conform procedurilor, prin sistemul informatic de achiziții publice. Prin #licitație!
⁉️ Dacă acea firmă a avut cele mai bune oferte, dacă licitația nu a fost anulată de nicio instanță, legal, unde este problema?
‼️ Sigur, acești neanderthalieni ai politicii și administrației argeșene nu au cum să înțeleagă nici măcar procedurile elementare, așa că nu mai obosesc să le dau explicații! Când ai o mână de specialiști și zeci de proiecte pe fonduri europene, guvernamentale și din bugetul propriu, este normal și chiar indicat să apelezi și la consultanți exteriori.
‼️ La urma urmei, este o procedură cât se poate de europeană! Și cel mai important este să implementezi și să finalizezi proiectele cu succes. Ceea ce, cel puțin până acum, Consiliul Judetean Arges a reușit!
⁉️În altă ordine de idei, nu pot să nu mă întreb ce fac acești indivizi, în afară de a-și chinui creierul sub greutatea tâmpeniilor debitate, pentru acest județ? Cât s-au luptat ei pentru ca localitățile din Argeș, indiferent de culoarea lor politică, să primească fonduri prin PNDL III, generic numit și Anghel Saligny? Că de lăudat, s-au lăudat, inclusiv în localități conduse de primari social-democrați, cu fondurile primite, dând copy-paste după o listă publică!
⁉️Cu ce a ajutat acest „glorios” PNL județul Argeș în această guvernare? Cum au încercat să rezolve problema cofinanțărilor proiectelor europene în contextul creșterilor semnificative de prețuri la materiale, manoperă și energie?
⁉️Poate ne explică acești „mari făuritori de țară” de ce în consiliile locale se opun investițiilor, mai ales în localitățile cu primari care au altă culoare politică decât a lor!
‼️Îi pot aprecia pe colegii PNL din Consiliul Județean care, atunci când a fost cazul, în ciuda numeroaselor critici, au susținut totuși proiectele majore ale județului. Poate că acestor primitivi politruci nu le-ar sta rău sa ia lecții de la colegii lor, în loc să stea la șuete relaxante și să se gândească cum să mai arunce cu noroi în cei care se zbat să producă și să construiască ceva în acest județ, pentru ca apoi să se laude cu rezultatele acestei munci pe care mai înainte au împroșcat-o cu salivă.
‼️Măcat atât să facă, pentru că la școală e greu să îi mai trimitem, iar apelul la rațiune și bun simț ar fi inutil, din moment ce la ei acestea sunt calități care ar trebui declarate pe cale de dispariție.
Cum, de altfel, a devenit astăzi acest partid în ansamblul său!