Publicitate Stiri de Pitesti
pub@stiridepitesti
Acasă Politica Pentru mine, limba română e distanţa dintre inimă şi umbra ei, care...

Pentru mine, limba română e distanţa dintre inimă şi umbra ei, care se numeşte suflet.” – Fănuș Neagu

pub@stiridepitesti

Pentru mine, limba română e distanţa dintre inimă şi umbra ei, care se numeşte suflet.” – Fănuș Neagu

Sărbătorim azi cel mai de preț dar cu care ne-a binecuvântat Dumnezeu: Limba #română.

În limba noastră ca o comoară fiecare cuvânt este o ființă ce trăiește în sine și care, prin rostire, se trezește la viață. Și poate că dacă am putea să descifrăm totalitatea de sensuri a cuvintelor din limba română am deveni părtași la întreaga cunoaștere a lumii!

Să ne bucurăm și să prețuim în fiecare zi rostirea de o bogăţie extraordinară de culori lirice în care ne-am născut și trăim!

Suntem un #popor norocos, căci vorbim, scriem, gândim și simțim româneşte, în cel mai dulce grai de pe Pământ!, transmite deputatul Simona Bucura Oprescu.

Notă:

ℹ️Ziua Limbii Române este sărbătorită în fiecare an la data de 31 august ca urmare a unei inițiative legislative din anul 2011, votată de Parlamentul României prin Legea nr. 53/2013. Ziua Limbii Române a fost stabilită, în mod simbolic, la aceeași dată cu sărbătoarea similară instituită în anul 1990 în Republica Moldova sub numele „Limba Noastră“, pentru a transmite mesajul că limba română este o limba vorbită nu numai între granițele țării, ci și dincolo de frontiere.

Exit mobile version