Publicitate Stiri de Pitesti
pub@stiridepitesti
Acasă Administratie Ion Butnicu TREBUIE să fie cetățean de onoare al orașului său, Pitești

Ion Butnicu TREBUIE să fie cetățean de onoare al orașului său, Pitești

pub@stiridepitesti

De câteva zile ne-am luat „Adio” de la nea Ion, cameramanul nostru devenit legendă. A creat o adevărată școală de tehnic, de televiziune, cei care au lucrat cu el devenind în timp adevărați meseriași. Unii lucrează la televiziuni naționale, alții și-au făcut afaceri în domeniu, si alții încă mai dau cu pixul.
Si foare mulți care au plecat din Terrasat, și acum fac cinste orașului și meseriilor spre care s-au îndreaptat.
A filmat tot ce înseamnă viața orașului din ultimii peste 50 de ani (Simfonia Lalelelor, FC Argeș, cultură, social etc), conferite de presă, oameni necăjiti… Tot ce a palpitat în urbea noastră.
Când a trecut la cele veșnice, nimeni din cei pe care i-a făcut mediatic oameni, n – au catadicsit să vină cu o lumânare sau să trimită o coroană. Oamenii ăia care rup tuciurile, festivalurile, motocicletele, stadioanele, facebook – ul l-au uitat.
Până în ultima clipa de viață sa, nea Ion cerea familiei: „Sunați la FC Argeș, ca au meci, să le spuneți ca nu pot sa vin!”
Asa era el, o lumină continua.
Asa sunt cei care ne conduc, un continuu întuneric.
La înmormântarea sa nu a trimis nicio autoritate, nicio institutie, niciun club de sport nici măcar o coroană. Nu e campanie, vor spune unii. Corect, dar ar trebui sa fie respect și eleganță față de un om care nici la rangul de recipient al tataneasei nu vor ajunge.
De aceea, noi, cei care l-am cunoscut, cei pe care ne-a învățat meserie adevărată, nu de conjunctură, propunem sa i se atribuie titlurile de ” Cetățean de Onoare al Piteștiului” și „Fiu al Argeșului”.

Sperăm că după moarte să i de dea Cezarului ce e al Cezarului – adică, lui nea Ion.

P. S. Singurul care a adus o floare, a fost Tudor Pendiuc, fostul primar al Piteștiului. Restul, își rup pantofii la sindrofii obscure și pe bani publici.
Restul e tăcere și prețuire!

Exit mobile version