Publicitate Stiri de Pitesti
pub@stiridepitesti
Acasă Social Ahiepiscopia Argeșului și Muscelului, replică după acuzațiile călugărului deputatului Balașoiu

Ahiepiscopia Argeșului și Muscelului, replică după acuzațiile călugărului deputatului Balașoiu

pub@stiridepitesti

Așa cum relatam în articolul Exclusiv. Călugărul lui Bălășoiu: „Deputatul mi-a spus ca a fost inițiat de Calinic de la Argeş!” , Cristi Călin a făcut niște acuzații deosebit de grave la adresa unor înalte fete bisericești din Argeș. Ca urmare Ahiepiscopia Argeșului și Muscelului a emis următorul comunicat de presă:

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a luat act cu uimire și tristețe de informațiile și declarațiile proferate de numitul Cristi Călin, domiciliat în Comuna Horcești, sat Bazga, județul Bacău, persoană care nu a fost și nu este cleric, ori angajat al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului.
După cum singur declară, Cristi Călin face parte din Asociația Biserica Ortodoxă de Stil Vechi din România, susnumitul desfășoară activități personale în vederea construirii unui schit, în Comuna Stoenești, Județul Argeș, fără ca Eparhia Argeșului și Muscelului să aibă vreo implicare în acest demers.
Există serioase motive de îndoială asupra veridicității acuzelor nefondate lansate în spațiul mass-media de Cristi Călin, care prezintă un comportament public caracterizat de fapte incompatibile cu morala creștin ortodoxă: port ilegal de uniformă bisericească, calomnie, comerț neautorizat cu obiecte bisericești, scandal sexual și colectarea de fonduri financiare neautorizate, deși prin adresa nr. 283/25.09.2019, a asociației din care face parte, se arată că: numitul Cristi Călin nu este împuternicit din partea noastră pentru a colecta fonduri în numele și pentru Biserica de Stil Vechi din România.
Cazul Cristi Călin, din păcate este specific modelului de mentalitate umană, dornică de reclamă ieftină, tributar dorinței anticlericale lipsite de ideologie și un exemplu de manipulare josnică.
Este de la sine înțeles că orice acuzație trebuie însoțită de probe, iar în măsura adeveririi indubitabile a gravelor acuzații, Biserica va sancționa pe linie bisericească faptele imputate și dovedite.
Adresăm un îndemn părintesc clerului și poporului argeșean și muscelean, de a trata aceste situații cu înțelepciune și discernământ, luând aminte după cuvântul Scripturii la „prorocii mincinoşi, îmbrăcaţi în haine de oi, dar care pe dinlăuntru sunt nişte lupi răpitori” (Matei 7, 15).
Ne rugăm Domnului Iisus Hristos: Calea, Adevărul și Viața, pentru limpezirea rațională a situației!
Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului

Exit mobile version