In cadrul programei școlare ”Scoala Altfel”, un fel de vacantă pentru copii, atunci când cei mici trebuie să participe la activități care să le dezvolte cultura, imaginația, conexiunea socială, o școală din Pitești a ales să ducă aproximativ 200 de copii în vizită la baza FCSB din București.

Nu ar fi rău, dacă nu aveam la Pitești un club istoric, primul club din România – FC Argeș. Clubul unde au scris istorie Dobrin, Radu, Turcu, Halagian, Jean Barbu, Mutu, Dică, Neaga sau Vasile Popa. Și ca ei foarte mulți fotbaliști. Un club care are suporteri devotați și o galerie care de-a lungul timpului au rămas necondiționat lângă echipă. Un oraș care a prizat cu nesaț praful alb-violet, drogul campionilor.

După apariția imaginilor cu urmașii vulturilor la baza FCSB, suporterii și-au exprimat tristețea față de această lipsă de patriotism local. Mesajele au curs în cascadă, conducerea FC Argeș și echipa de marketing a clubului fiind criticate de cei care și-au dedicat ani susținerii clubului. Suporterii le impută celor de la FC Argeș, dar, și conducerii Primăriei Pitești faptul că în loc să-i învețe pe copii să iubească FC Argeș, unul dintre dictoanele noastre tradițioanale – ”INVĂȚATI-VĂ COPIII SĂ IUBEASCĂ FC ARGEȘ!”, pleacă în pribegie pe meleaguri străine.

Ultima dată când un lot de peste 100 de copii a vizitat Stadionul Nicolae Dobrin s-a întâmplat în 2019, când orfani din centre de plasament din tot județul au vizitat stadionul, la inițiativa Stiri de Pitești cu aportul antrenorilor Nicolae Dică și Ionuț Badea, care, tocmai schimbau banca tehnică. Materialul poate fi urmărit AICI

Momentul este cu atât mai nepotrivit cu cât FC Argeș se află pe loc retrogradabil, clubul stă pe un butoi de pulbere, se dau zilnic demisii și fanii alb-violeți sunt cu nervii la maximum.

In copii mai avea orașul o speranță, a fost confiscată și aceasta!