Publicitate Stiri de Pitesti
pub@stiridepitesti
Acasă Administratie Primarul comunei Recea, referitor la situația tensionată din școală: ”Nu știu ce...

Primarul comunei Recea, referitor la situația tensionată din școală: ”Nu știu ce să mai fac, părinții sunt indignați de comportamentul directoarei pe care o acuză de violențe”

pub@stiridepitesti

Părinți, dar și reprezentanți ai autorităților locale Recea o acuză pe directoarea Lăcrămioara Bucinică de faptul că, în ultimii ani, a lovit mai mulți elevi ai școlii. De ceva timp, un astfel de subiect a explodat în presa locală, parinții mai multor elevi spunând că elevilor li se vorbește urât și chiar sunt agresați fizic. Mămica unui elev a făcut o cum că directoarea școlii l-ar fi tras de păr și l-a lovit peste față cu palma.

In presa locală au apărut mai multe declarații ale părinților: ,Și copilul meu a fost tras de păr, jignit, bruscat de către doamna directoare… După ce am văzut că angajații Inspectoratului nu au luat vreo măsură, am hotărât să îmi transfer copilul la o altă școală. Nu ar fi primul caz… Deja, numai de la începutul anului școlar, mai mulți părinți au hotărât același lucru, copiii lor fiind acum înscriși la alte școli. Directoarea Bucinică ne jignește și pe noi, nu numai pe copii. Ne spune, mai mereu, că ea are facultate și nu stă să discute cu noi care suntem niște amărâți de țărani! Uită, dumneaei, că stă în comuna Popești, fiind fiică de țărani și cu domiciliul la țară… Nu mai putem tolera acest lucru! Să vă mai spun ceva… Deși se fac demersuri și se alocă bani pentru modernizarea școlii, mizeria de acolo este una de nedescris! Înainte de începerea anului școlar, un vecin de-al meu, care lucrează la primărie, s-a dus să vadă cum se prezintă unitatea (conform legii, de partea logistică a școlilor se îngrijesc autoritățile locale). Directoarea l-a luat la întrebări că de ce se află pe acolo… Știți ce s-a descoperit pe holuri? Fecale de broască… Și, noi fiind de la țară, știm că unde se află broaște, se află și șerpi. Da, omul de serviciu a prins un șarpe la foarte scurt timp și a văzut prin curtea școlii mai mulți. Cam așa se face educație la Recea, cu copii terorizați de directoare și cu un management la pământ’’

In 2022, Școala Gimnazială nr 1 din Recea a mai fost implicată într-un scandal asemănător. Un dulap a căzut peste o elevă, în urma incidentului Doi dascăli și directoarea trebuie să plătească daune morale de 15.000 de euro. In  solidar cu profesorii, responsabili pentru situație sunt și școala, și inspectoratul școlar Argeș.

Primarul comunei Recea, Doru Dragu, ne-a declarat: ”De doi ani de când sunt primar, mai mulți părinți au venit la mine spunându-mi că ai lor copii au fost jigniți și chiar bruscați de unii dintre profesori și de directoarea Lăcrămioara Bucinică.  Am prezentat sesizările Inspectoratului Școlar Județean Argeș, așa cum era normal. Deocamdată a venit o comisie de la DGASPC Argeș, care a desfășurat o anchetă echilibrată. Am vorbit și cu doamna directoare de nenumărate ori, însă mesajul lăasat să se înțeleagă este că dumneaei este suverană.”

Mai mult, Bucinică continuă să-i amenințe pe părinții care au curajul să o reclame, purtându-se ca un stapân absolut al școlii din Recea. Paradoxal, ISJ Argeș nu a luat până acum nicio măsură.

Exit mobile version