Publicitate Stiri de Pitesti
pub@stiridepitesti
Acasă Administratie DeținuțiI de la Penitenciarul Mioveni și-au căutat un loc de muncă la...

DeținuțiI de la Penitenciarul Mioveni și-au căutat un loc de muncă la ”Bursa locurilor de munca pentru absolventi”

pub@stiridepitesti

AJOFM Arges a organizat ”Bursa locurilor de munca pentru absolventi,” actiune organizata in sprijinul tinerilor absolventi de invatamant dar si al altor persoane interesate in gasirea unui loc de munca.

La bursa locurilor de munca au participat 32 de agenti economici care au prezentat o oferta de 786 locuri de munca vacante disponibile, meseriile cele mai solicitate de catre angajatori fiind cele din industria auto, constructii civile si industriale, industria  prelucrarilor mecanice, transporturi, servicii catre populatie si comert. Numarul participantilor din randul persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca a fost de aprox.  350.

Pentru persoanele cu studii superioare au fost puse la dispozitie un numar de 116 posturi vacante, marea lor majoritate fiind destinate pentru profesia de inginer ( ing constructori, ing productie, ing calitate, ing mecanici, ing automatisti, ing proiectare, etc.) dar au fost solicitari si pentru economist, manager resurse umane sau consilier juridic- jurist.

Printre cei care și-au căutat un loc de muncă, s-au aflat și deținuții de la Penitenciarul Colibași. 11 deținuți care urmează să intre în comisia pentru eliberare condiționată au căutat cea mai bun variantă de viitoare locuri de muncă pentru ei.”Noi, în calitate de deținuți, atunci când urmează să ne integrăm în societate, căutam oferte de muncă. Ofertele sunt tentante în sensul că sunt specializări pe care noi le-am avut dar și locuri de muncă ce acceptă calificări la locul de muncă. Sunt deschis pentru orice variantă pentru mă reintegra și a pleca de la zero. Am găsit înțelegere de la angajatori chiar dacă suntem deținuți.”, a declarat un deținut.

Angajatorii sunt, însă, destul de exigenți: ”Par interesați candidații, doar că nu au calificările cam slăbuțe. Îi calificăm intern dacă îi anjăjăm. Aș spune ce este satisfăcător.”

Un alt reprezentant al mediului privat spune că: ”Noi căutăm oameni calificați și mai puțin calificați tot timpul, pentru că este important pentru organizația noastră să se îmbunătățească, să-și împrospăteze membri. Văd oameni destul de tineri – sper să fie și calificați. Noi ne-am dori ingineri, dar căutăm și pe operatori mase plastice pe care îi putem califica la locul de muncă.”

Cei care au fost în căutarea unui loc de muncă, s-au arătat dispuși să se reorienteze profesional: ”Este interesant, sunt prima dată la Bursa Locurior de Muncă, am găsit câteva oferte interesante. Eu am lucrat pe Resurse Umane, dar sunt deschisă la orice.”

In urma interviurilor de angajare, 62 de tineri absolventi au fost selectati in vederea incadrarii, agentia urmand sa monitorizeze pe parcursul a 30 de zile situatia incadrarilor in munca prin contactarea agentilor economici participanti.

 

Exit mobile version