În cadrul Galeriei de Artă Naivă Pitești, din cadrul Muzeului Judetean Argeș a avut loc un dublu eveniment – Expoziția Națională de Arta Naivă editiaa a LV-a și expoziția retrospectivă Constantin Vasilescu( Din vasilescu) – comemorarea a 40 de ani de la moartea artistului. Cunoscut drept artistul Moromeților, Din Vasilescu, originar din comuna Miroși, a îmbogațit moștenirea artistică a județului Argeș prin numeroasele sale lucrari. Atât el cât și fratele acestuia, Anghel Vasile, au expus lucrări fie la nivel național sau international.
În cadrul expoziției vizitatorii putând admira 40 dintre lucrarile lui Din Vasilescu. Pe artist îl regăsim inclusiv in romanul Moromeții, modelând în lut chipul lui Ilie Moromete, în Poiana lui Iocan, În timp ce fratele acestuia, Anghel Vasile( scu) a studiat la Școala de Belle Arte din Roma. uAcesta a condus o scoală de arte frumoase la Paris- Le petite Academie de Paris- Anghel Vasile, timp de 16 ani, perioadă în care s-a împrietenit cu Panait Istrati al carui portret l-a sculptat mai tarziu Din Vasilescu. Marea surpriză a fost prezența la eveniment a fostului manager al Casei de Cultura Bascov, Lorena Toma, care a răspuns invitației directorului Cornel Popescu, în calitate de rudă a marilor artiști și de posesoare a casei acestora. Lorena Toma ne-a declarat ca intentioneaza să reabiliteze casa artiștilor și să o transforme în centru muzeal expozițional pe care să o introduca ulterior in circuitul cultural rural, totul cu fonduri proprii. Sevastian Tudor, fostul director al Teatrului Alexandru Davila a preciat initiativa, acesta exprimandu-și dezamagirea vis a vis de autorități care nu se implică în salvarea acestor case care au aparținut artiștilor neamului. După ce a achizționat casa, lorena Toma a găsit aici mostre de istorie, cum ar fi corespondența artiștilor cu Marin Preda, dar și mărturii scrise a celor care l-au cunoscut pe marele scriitor și care l-au perceput prin propriul filtru.
Despre Din Vasilescu se mai pot spune următoarele: Născut la 30 noiembrie 1889, în comuna Miroşi – potrivit consemnării lui D. Stănescu-Deteste din articolul <<Săteanul sculptor şi pictor C. Vasilescu>> – el era înzestrat de Dumnezeu cu un talent ce-l împingea către realizări artistice; s-a apucat de mic copil, de când mergea cu oile pe câmp, să modeleze în lut, apoi să transpună pe lemn (de păr sau de fag) toate fiinţele ce îi stârneau interesul, prin vreo particularitate oarecare: real, minuţios, studiat.” Ignorat complet de părinţi şi de consăteni care nu păreau prea entuziasmaţi de creaţiile lui artistice, dar imitat, cu mai puţin talent, de către fratele său mic, Anghel, Din Vasilescu va avea „şansa” nesperată de a fi descoperit de către vestitul artist plastic Costin Petrescu, pe când acesta picta, în 1909, biserica din Miroşi, ctitorită de familia generalului Macca.