Publicitate Stiri de Pitesti
pub@stiridepitesti
Acasă Politica 1, 3 MILIOANE de euro din Fondul de Rezervă a statului pentru...

1, 3 MILIOANE de euro din Fondul de Rezervă a statului pentru plimbările lui Klaus Iohannis

pub@stiridepitesti

In 2023, guvernul PSD-PNL a luat din Fondul de Rezervă cu 25 de miliarde de lei, de 6 ori mai mult ca în 2021, când a fost pandemie.Guvernul a aprobat  un Memorandum care prevede alocarea a 6,7 milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară către Administrația Prezidențială. Banii ceruți sunt pentru realizarea unor obiective de investiții prioritare pentru buna funcționare a Complexului „Palat Cotroceni”, unde au fost angajate sume care trebuie plătite până la 31 decembrie 2023.

De altfel,  președintele României a fost singurul din Uniunea Europeană care a ales să meargă la încoronarea regelui Charles cu un avion privat. Costurile zborului, care a avut escală la Sibiu, s-au ridicat la aproximativ 85.000 de euro.

In acest context, liderul AUR Argeș, Bogdan Velcescu, și-a exprimat indignarea față de risipa prezidențială. ”Am constat cu stupoare că s-a făcut s-a făcut un transfer de la Fondul de Rezervă de 1,3 milioane de euro, așa ca o urgență pe furiș, mai ales printre tufișurile africane. Aș vrea să întreb- aș vrea să-i întreb pe cei care suțin acest președinte, ce părere au despre faptul că se toacă niște bani aiurea în niște deplasări din care România nu are nimic de câștigat, pentru că nu s-a semnat niciun contract de finanțare, colabore, niciun fel. Altfel, înțelegem că dl președinte este într-o campanie electorală personală, își face campanie la ONU sau la alte funcții. Va trebui să lămurim de ce se fac astfel de costuri. Noi tocăm bani într-un stil fanaoric.”

Exit mobile version