Publicitate Stiri de Pitesti
pub@stiridepitesti
Acasă Administratie „Apă pentru toți” – Concurs de machete

„Apă pentru toți” – Concurs de machete

pub@stiridepitesti

Ziua Mondială a Apei aniversată de societatea Apă Canal 2000 SA Pitești

Ziua Mondială a Apei, sărbătorită anual la data de 22 martie, este un eveniment care aduce în centrul atenţiei diferite aspecte legate de apă, de preocupările şi provocările în gestionarea resurselor de apă.

 În fiecare an, Ziua Mondială a Apei are o temă distinctă, propusă în prealabil de UN-Water și aliniată cu publicația anuală a Raportului ONU privind dezvoltarea apei în  lume, publicată de UNESCO în numele UN-Water. În anul 2024, tema este „Apă pentru pace“, cu referire la rolul critic pe care îl joacă apa în stabilitatea și prosperitatea lumii, precum și la sprijinirea realizării „Obiectivului de Dezvoltare Durabilă 6: apă și canalizare pentru toți până în 2030”.

Sub denumirea „Valorificarea apei pentru pace”, campania globală din anul 2024 încurajează oamenii să coopereze în jurul apei și să folosească apa pentru pace, promovând armonia, generând prosperitate și construind rezistență la provocările comune.

Apa poate crea pace sau poate provoca conflicte atunci când este limitată sau poluată. Cooperarea în domeniul apei poate echilibra nevoile de apă ale tuturor și poate ajuta la stabilizarea lumii. Împreună putem promova armonia între comunități și țări prin unirea în jurul utilizării echitabile și durabile a apei – de la convențiile Națiunilor Unite la nivel internațional, până la acțiuni la nivel local.

Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti continuă activităţile dedicate Zilei Mondiale a Apei şi în acest an, organizând concursul de machete „Apă pentru toți“. Și, pentru că se împlinesc 21 de ani de când desfășurăm Programul Educațional Piky, acest concurs este dedicat deopotrivă Zilei Mondiale a Apei și Zilei lui Piky.

Regulamentul concursului poate fi descărcat de pe site-ul societății www.apacanal2000.ro, secțiunea „Media-Piky”.

De asemenea, în zilele de 22 martie 2024 și 3 iunie 2024 organizăm Zilele Porților Deschise, acțiune în cadrul căreia grupuri de elevi și profesori vor putea vizita Uzina de Apă Budeasa și stațiile de epurare din Pitești, Topoloveni și/sau Costești, între orele 900-1500, în baza programării la tel. 0756 123 975.

Apa poate fi un instrument pentru pace atunci când comunitățile și țările cooperează pentru această resursă prețioasă comună. Ziua Mondială a Apei 2024 este despre a lucra împreună pentru a echilibra nevoile tuturor, asigurându-ne că nimeni nu este lăsat în urmă, pentru a face din apă un catalizator pentru o lume mai pașnică.

 

 

 

Exit mobile version