Anul trecut, în luna martie, o familie din Pitești își pierdea copilul la doar două zile după naștere. Deși Denis nu a prezentat complicații la naștere, pruncul a decedat fară ca mama să fie lăsată să-i fie alături în ultimele clipe. Cel puțina așa susține Mădălina Badea Ciupitu, care după decesul pruncului a făcut mai multe plângeri împotriva doctorițelor Popescu Ștefan Cristina și Vintilă Mihaela. Marți a venit și decizia Colegiului Medicilor Argeș care va fi contestată de părinții lui Denis, mai ales că din comisie a făcut parte doctorița Iuliana Copacianu, care s-ar putea afla în conflict de interese în acest caz.
Plângere la ANI pentru doctorița Iuliana Copăcianu
Doctorița Iuliana Copăcianu a fost unul dintre medicii care i-au supravegheat sarcina Mădălinei, ba mai mult una dintre doctorițele din acest caz lucrează în clinica ei. Ca urmare, părinții bebelușului vor face o plângere la ANI.
„Am depus plângere la Colegiul Medicilor și acum a sosit răspunsul. Când am văzut numele lui Copăcianu pe prima pagină, am rămas fără cuvinte. Când am fost gravidă, am fost la ea pentru testul Doppler, plus că doctorița cercetată lucrează în clinica ei. O să mă adresez cu o plângere către ANI., declară Madălina Badea Ciupitu, redactorilor Știri de Pitești.”
Mama, care mai are acasă un băiețel, exprimă și alte nemulțumiri față de raportul Colegiului Medicilor: „Denis a tras trei ore să moară și pe mine nu m-au chemat să-l văd. In raport mint că doctorița a insistat să mă duc să văd copilul și eu nu am vrut. Imi vine să urlu de ce pot spune acești medici, eu am născut noaptea, prin cezariană, și din cauza vârstei și mai multe complicații nu am putut coborî până a doua zi din pat, dar ele trebuia să mi-l aducă. Soțul meu și rudele mele l-au văzut non stop, avem poze cu el din pătuț, înainte să moară. În raport, s-au scris tot felul de aberații, însă voi lupta până la capăt.”
De asemenea, în raport se mai spune că mama a suferit un accident vascular ceea ce ar fi influențat sănătatea fătului, ceea ce este dezmințit de de un raport tomografic.
Expertiza efectuată de Ministerul Sănătății a arată că în perioada efectuarii cezarianei pacientei, blocul operator și neonatologia nu au fost dezinfectate cum trebuie, și astfel mama și bebelușul au fost expuși bacteriilor. Inclusiv Camera Deputaților a luat cunoștință de cazul lui Denis.
Știri de Pitești a încercat să ia legătura cu directorul DSP, Sorina Honțaru, pentru un punct de vedere, însă fără succes. Reamintim că în Argeș s-au mai înregistrat cazuri de bebeluși morți, la care nici până acum nu s-a dat un răspuns.