Datele statistice sunt dramatice până la această oră pentru România. Cazurile de gripă cresc de la o zi la alta, fără ca autorităţile să fie capabile să ia vreo măsură împotriva răspândirii virusului. Pnl Argeș a emis un comunicat de presă despre acest subiect.

În ultimele zile au fost înregistrate la nivelul ţării peste 7.000 de cazuri de îmbolnăvire, 49 decese (chiar un bebeluş de 11 luni) şi peste 120.000 de personae cu infecţii respiratorii. Specialiştii susţin că cel mai îngrijorător este numărul deceselor raportat la numărul cazurilor înregistrate. Este adevărat că numărul îmbolnăvirilor creşte exponenţial în orice episod de gripă, o persoană ce a contactat virusul gripal putând contamina încă 300, însă, cu o corectă gestionare , s-ar fi putut stopa răspândirea virusului, iar cazurile existente ar fi fost mai puţin grave.

Toate aceste consecinţe se datorează faptului că, Guvernul, Ministerul Sănătăţii şi celelalte autorităţi publice în domeniu nu au organizat şi gestionat eficient măsurile de prevenire şi combatere ale epidemiei, similare cu cele ale rujeolei când s-au înregistrat decese şi în Argeş.

Această situaţie grav apărută, afectează familiile şi copiii dumneavoastră, datorită incompetenţei doamnei Ministru Sorina Pintea şi Guvernului toxic PSD-ALDE care, prin reprezentantul numit la Ministerul Educaţiei Naţionale, dna Ecaterina Andronescu, într-o astfel de situaţie de criză, dă recomandări copiilor privind modul de folosire al serveţelelor umede.

Cum să lupte românii împotriva gripei când educaţia privind vaccinarea nu se face, autorităţile nu mai au credibilitate, săpunul lipseşte din majoritatea unităţilor de învăţământ, triajul elevilor în colectivităţi este numai declarativ în condiţiile în care, din datele prezentate public, gripa afectează în această perioadă un număr mare de tineri, persoane active.

Dacă era promovată Campania de vaccinare şi toate măsurile de prevenire erau asigurate, România nu ajungea în pragul declanşării epidemiei de gripă.

Este o situaţie de criză în sănătate care nu depinde nici de Justiţie, nici de Completuri, nici de Protocoale, ş.a.m.d…Este o dovadă în plus a nepriceperii şi a incompetenţei manageriale din domeniile cu responsabilităţi privind sănătatea populaţiei.. Românii au nevoie de instituţii credibile şi capabile să gestioneze situaţii de criză!