Grupul Pitești, orașul meu din care fac parte peste 11 000 de argeșeni a creat un sondaj referitor la viitoarele alegeri locale. La întrebarea: Dacă mâine ar fi alegeri pentru postul de PRIMAR, pe cine ai alege?, cei mai mulți au bifat varianta Sorin Apostoliceanu. Până în momentul redactării acestui text, actualul viceprimar conducea în clasament cu 325 de voturi.

Pe locul al doilea, o apariție surprinzătoare: Răzvan Șerbănoiu, unul dintre fondatorii acestui grup social – media. Răzvan este mai cunoscut publicului datorită spectacolelor umoristice Ridendo și a replicilor spirituale pe care le mânuiește cu abilitate. Nu știm de câtă pricepere administrativă ar da dovadă, dar măcar apatica nostră primărie s-ar mai anima. Acesta a acumulat 132 de voturi.

Și locul 3 reprezintă o surpriză: Tudor Pendiuc, care nu mai are nevoie de nicio prezentare. Dar despre relicvele trecutului, numai de bine!

Adevărata surpriză este însă ocupantul ultimului loc. Numele său este pronunțat tot mai des ca opțiunea PSD pentru viitoarele alegeri locale. Cristian Gentea este președintele PSD Pitești, și deci șeful direct al viceprimarului Sorin Apostoliceanu care conduce într-un clasament pe Facebook, ce-i drept, dar este prima opțiune a piteștenilor care au răspuns aici. Cristian Gentea are doar 2 voturi.

Să nu uităm nici de contextul actual în care se află administrația locală, primarul Cornel Ionică fiind declarat incompatibil de ANI și se așteaptă ca pe la jumătatea lunii martie actualul primar să părăsească după 2 ani de mandat postul ocupat.