Vremea va deveni deosebit de rece în cea mai mare parte a țării, geroasă dimineața și noaptea în nord, centru și local în rest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -9 și 2 grade, iar cele minime se vor situa între -20 şi -5 grade. Vântul va continua să prezinte intensificări în prima parte a zilei în regiunile sud-estice, cu rafale în medie de 55…60 km/h, dar și pe crestele montane, unde va viscoli zăpada.

Sâmbătă, vremea va fi deosebit de rece în cea mai mare parte a țării, geroasă dimineața și noaptea în nord, centru și local în rest. Valorile termice vor avea abateri negative, în general, de 8…10 grade față de mediile multianuale specifice datei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -9 și 2 grade, iar cele minime se vor situa între -20 şi -5 grade. Vântul va continua să prezinte intensificări în prima parte a zilei în regiunile sud-estice, cu rafale în medie de 55…60 km/h, dar și pe crestele montane, unde va viscoli zăpada. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări la munte, iar la începutul intervalului şi în regiunile estice și sudice, unde local va mai ninge slab.

Duminica

Vremea se va încălzi față de ziua precedentă, dar va rămâne mai rece decât în mod normal la această dată, chiar geroasă dimineața îndeosebi în nordul și centrul țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales după-amiaza și noaptea în regiunile estice, dar numai izolat și trecător va fulgui. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare pe crestele montane și în Dobrogea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -4 și 5 grade, iar cele minime se vor situa, în general, între -13 și -3 grade.

LUNI

Vremea va continua să se încălzească, devenind normală termic pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales dimineața și noaptea în estul și nordul țării, dar condițiile de precipitații vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în est și pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2 și 10 grade, cu cele mai ridicate valori în Moldova, iar cele minime se vor situa între -12 și 2 grade, cu cele mai scăzute valori în estul Transilvaniei. Izolat, noaptea, va fi ceață.

MARŢI

Vremea va fi ușor mai caldă decât în mod normal la această dată în majoritatea regiunilor. Cerul va fi variabil în vest și sud-vest, dar va avea înnorări temporar accentuate, mai ales după-amiaza și noaptea, în restul teritoriului. Se vor semnala precipitații slabe, mixte în regiunile estice și mai ales ninsori la munte și, izolat, în centru și nord. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în cea mai mare parte a țării, dar îndeosebi pe crestele montane și în est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 și 11 grade, iar cele minime se vor situa, în general, între -4 și 2 grade. Dimineața, izolat, va fi ceață.