Publicitate Stiri de Pitesti
pub@stiridepitesti
Acasă Social Când va fi returnată TAXA AUTO

Când va fi returnată TAXA AUTO

pub@stiridepitesti

in urma amenințărilor venite de la Comisia Europeană, Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat că banii încasați vor fi rambursați ‘cât se poate de repede’. Termenul limită precizat de Teodorovici este de iunie 2019.

România a fost somată de Comisia Europeană să finalizeze procesul prin care va fi returnată taxa auto cetățenilor și firmelor care au făcut cerere în acest sens. Pentru a putea fi returnată taxa auto, românii trebuie să aștepte finalizarea bugetului pe 2019. Abia apoi va putea fi returnată taxa auto încasată nejustificat de-a lungul anilor.

Comisia Europeană a solicitat o soluție din partea României în această problemă în următoarele două luni. Potrivit Profit.ro, Guvernul mai are de restituit 6,5 miliarde de lei. În caz contrar, România riscă aplicarea procedurii de infringement din partea Comisiei Europene. Până acum, restituirea taxei auto a cumulat plăți de 1,3 miliarde de lei. Toate acestea au venit de la bugetul de stat.

În lipsa taxei auto, finanțarea pentru Programul Rabla și alte bonificații similare va trebui să vină tot de la buget, de unde și apariția unei noi probleme pentru guvernanți. Anul curent ar fi trebuit să aducă o nouă taxă auto, însă modul în care aceasta va fi calculată și formula de aplicare nu au fost încă specificate.

Guvernul a decis amânarea introducerii noii taxe auto până la soluționarea formulei de calcul. Aceasta din urmă ar trebui să fie una care să descurajeze achiziția și posesia de vehicule poluante, însă fără a aduce cetățenii în imposibilitatea de a plăti taxa respectivă.

Unele voci afirmă că actuala guvernare ar evita riscul introducerii unei taxe care să afecteze un număr mare de români, însă alte voci cer o soluție în vederea reducerii importurilor de autovehicule vechi, considerate un pericol pentru mediu., informează Auto bild.

Exit mobile version