Primăria municipiului Pitești informează că, în zilele de miercuri,1 iulie, de la ora 22:00 și joi, 2 iulie, de la ora 5:00, se vor executa servicii de dezinsecție pentru combaterea populațiilor de insecte vectoare de maladii transmisibile și generatoare de disconfort (insecte zburătoare și târâtoare: căpușe, țânțari, muște,tigrul platanului etc).
Acțiunea va continua și săptămâna viitoare, urmând a fi efectuate mai multe treceri.
Municipalitatea a achiziționat utilaje performante, pentru această acțiune urmând a fi utilizate trei tunuri de pulverizare vapori de substanță pentru dezinsecție, cu o rază de acțiune de până la 50 m, destinate acoperirii zonelor cu arbori și spații verzi, precum parcurile, străzile și aleile din jurul clădirilor. De asemenea, se va interveni și cu atomizoare motorizate care vor fi acționate de la sol de către angajații serviciilor municipalității special instruiți în acest scop.
Acțiunea de dezinsecție va continua și săptămâna viitoare, când se vor efectua alte două treceri, după următorul program.
• luni 06.07.2020, începând cu orele 22:00, până marți 07.07.2020, orele 07:00;
• joi 09.07.2020, începând cu orele 22:00, până vineri 10.07.2020, orele 07:00;
Stropirile vor fi efectuate de Serviciul Public de Exploatarea Patrimoniului Municipiului Pitești și Salpitflor Green) care vor folosi pentru dezinsecție substanța EFFECT ULTIMUM. Produsul este avizat de Ministerul Sănătății – Comisia Națională a Produselor Biocide, face parte din grupa 3, tip 18 și se regăsește în Registrul național al produselor biocide avizate pentru profilaxia sanitar umană.
În cazul în care vremea nu va permite efectuarea uneia dintre etape, aceasta va fi reprogramată, cu informarea, în prealabil, a populației.
Rugăm posesorii de familii de albine și de animale sensibile să ia toate măsurile necesare pentru a evita orice tip de incident.