De fel, pentru fericitele evenimente din viata noastra, ne dorim ca totul sa fie perfect. Il gandim cu mult timp inainte, astfel incat toate detaliile sa fie bine puse la punct. Ne gandim la tematica unui eveniment, la decoratiunile pe care sa le aleaga, de ce lucruri este nevoie, in ce maniera ele se pot integra in decorul general. aceea, gasirea unor elemente care sa se potriveasca perfect cu tema evenimentului este destul de dificila

Un exemplu in acest sens este aniversarea de 1 an a celui mic, eveniment plin de semnificatii si traditii, dar, pentru care, de cele mai multe ori, mama si nasa copilului lucrau mult timp pana reuseau sa obtina o tavita mot, un set complet de obiecte necesare evenimentului, ca sa nu mai vorbim de decorarea lor cat mai atractiv pentru cel mic, dar sa fie si in ton cu decoratiunile evenimentului.

Tocmai de aceea, in parte pentru a usura munca depusa de mama si nasa, dar si pentru ca cel mic sa se bucure de unele dintre cele mai frumoase amintiri atunci cand va creste, au fost create seturile pentru taierea motului. Aceste seturi contin toate elementele necesare pentru acest fericit eveniment, in diverse culori si modele.

Elefantul Cici, Mickye Mouse, Marie, Minionii, Printesa Sophia sunt doar cateva exemple de personaje animate indragite de cei mici, personaje ce se pot regasi si pe elementele ce compun setul pentru taierea motului celui mic. In general, si culorile sunt asortate cu personajele de desene animate, dar si pentru a face diferenta dintre seturile destinate fetitelor si cele pentru baietei.

          In general, setul se compune din: tava pe care sunt asezate obiectele pentru taierea motului, turta, dar si obiectele dintre care cel mic poate alege, o traditie cunoscuta care, se zice, ca anunta viitoarea meserie a celui mic atunci cand va creste; foarfeca cu care se taie motul, decorata cu o funda in culoare specifica, albastru sau roz; oglinda in care se priveste cel mic la taierea motului, personalizata in ton cu tava; o rama foto in care sa se ataseze o poza a copilului la prima sa aniversare; cutiuta in care sa fie pastrat motul, pentru amintiri; un pieptene, care sa il ajute pe nas sa pregateasca motul celui mic; fundita cu care va fi prins motul celui mic. Aceste obiecte pot fi personalizate cu personajele animate preferate sau cu desene diverse, pentru infrumusetarea obiectelor, pot fi atasate fundite si ciucurei, pot fi personalizate cu numele si data de aniversare a celui mic.

De asemenea, nu exista petreceri fara baloane, si tocmai de aceea, la o ocazie atat de speciala, sunt foarte populare baloanele personalizate cu urari pentru un anisor. Pot fi baloane din latex sau folie, ce pot fi umflate foarte simplu cu o butelie de heliu, speciala pentru astfel de baloane. De asemenea, se poate alege dintr-o multitudine de culori baloane in forma de cifre si litere, cu care sa fie scris numele celui mic, eventual cifra 1 pentru prima lui aniversare ori data de nastere. In acest caz, vor fi necesare mai multe butelii cu heliu, una singura reusind sa umfle circa 3 baloane de dimensiuni asa mari, precum cele in forma de litere.

Seturile pentru taierea motului sunt foarte practice si se potrivesc perfect cu tema evenimentului. De asemenea, reprezinta si o frumoasa forma de a ii lasa celui mic amintiri pentru viitor, astfel incat sa se poata bucura de acest eveniment si dupa ani si ani, cu ajutorul povestirilor parintilor, dar si cu ajutorul obiectelor. Cu ajutorul acestor seturi, parintii si nasii scapa de stresul de a gasi obiectele potrivite perfect pentru frumosul eveniment, primul de acest gen din viata micutului.