Primarul Cristian Gentea a inițiat proiectul de hotărâre pentru modificarea unor măsuri de implementare a noii taxe de salubrizare!
Astfel, concret, pentru intrarea în normalitate, indiferent de situațiile anterioare, măsurile propuse sunt:
• Cetățenii care nu au depus în termen, până la data de 30 septembrie 2020, declarațiile privind numărul de persoane plătitoare pe gospodărie, au la dispoziție o prelungire a termenului de depunere până în 28 decembrie 2020 inclusiv, fără penalități, fără riscul de a plăti pentru 7 persoane pe gospodărie. În această situație, taxa de salubrizare se va recalcula pentru noiembrie și decembrie 2020, potrivit numărului de persoane declarate;
• Cetățenii care nu au depus declarațiile, dar au plătit (cu sau fără decizie de impunere sosită) pentru 7 persoane pe gospodărie, vor depune declarația până la data de 28 decembrie 2020 și pot solicita restituirea diferenței de taxă, conform cu numărul de persoane declarate sau pot solicita compensarea taxei de salubrizare datorată pentru 2021;
• Cetățenii pot achita taxa de salubrizare aferentă lunilor noiembrie și decembrie 2020, chiar dacă până la data plății nu au primit decizia de impunere. În proiectul de hotărâre, la inițiativa primarului, termenul de plată aferent lunilor respective se prelungește până la data de 31 martie 2021 inclusiv.
Direcția Impozite și Taxe Locale mulțumește cetățenilor pentru înțelegere, pentru implicare și seriozitate.
Apel la seriozitatea și implicarea concetățenilor face și Primarul Cristian Gentea: „După ce am descurcat lucrurile, mă bazez foarte mult pe sprijinul piteștenilor: trebuie să ne respectăm termenele de depunere a documentelor și termenele de plată, altfel suferă toată comunitatea. Există asociații de proprietari care nu și-au achitat gunoiul menajer de 20 de ani. Deși locatarii au plătit la asociație. Este inacceptabil! Furnizorul de apă sau electricitate întrerupe imediat și apa și curentul, pentru neplată. La Salubritate ce ar trebui să facem? Să lăsăm gunoiul neridicat? Fac apel la spiritul civic al piteștenilor, luați atitudine! Prin această taxă de 11 lei de persoană pe lună, vom avea un municipiu curat, iar Salubritatea nu va avea nicio scuză să nu-și facă treaba!”