Publicitate Stiri de Pitesti
pub@stiridepitesti
Acasă Administratie Video. Atentat la sănătate! Oamenii de la Stîlpeni beau apă cu rugină....

Video. Atentat la sănătate! Oamenii de la Stîlpeni beau apă cu rugină. Se impune implicarea organelor abilitate!

pub@stiridepitesti

Situație cu iz penal la Stâlpeni. Societatea de apă, o instituție falimentară, trece de ani de zile  prin furcile caudine ale baronașilor locali. In 2019, acest organism revine cu totul în subordinea Consiliului Local Stîlpeni. Gabriel Șerbănoiu, primar cu viziune, ”licențiat” în ciuperci, face un proiect ca satul Ogrezea să nu plătească apa deloc, pe sărăcie cum ar veni vorba, sanchi. Acolo se află o comunitate importantă de romi, care nu plătește nici apa și nici cablu tv de ani de zile, votanții lui disciplinați. Foarte bine, doar că lucrurile se complică. Un domn care conducea SC Apa Top Serv Stîlpeni SRL a ieșit la pensie, lăsând în urma lui multe neclarificări. Joi trebuia să aibă loc o ședință a Consiliului Local pentru desemnarea noului director. Pe ultima sută de metri, aceasta se amână. Domnul respectiv, al cărui nume se va pierde în istoria comunei și nu trebuie menționat, face un artificiu de culoare de partid, nu anunță din timp retragerea din funcție, nu lasă o dare de seamă la ce a realizat, pur și simplu nu mai vine, că s-a pensionat. Gabi Șerbănoiu, ca să nu înoate în ape tulburi, dă direct cu flit întrunirii.

Sesizăm Garda de Mediu și DSP ARGES! Iată ce apă beau oamenii-video

Constantin Cutic, consilier Stîlpeni pentru Știri de Pitești: ”Ne-au anunțat că nu se mai ține ședința, pe motiv că nu s-au întrunit comisiile. La noi, este foarte gravă problema, societatea de apă este în faliment. Spre exemplu, la blocuri, există pierderi de 75 %. Le-am propus să pună apometre pe coloană, pentru că în curtea blocurilor există o țeavă veche pe care se produc pierderi masive. Au făcut două foraje din banii cetățenilor, nici acum nu funcționează. Pun clor din ochi, forajele alea se opresc, și apa e cum e…nici porcii nu mânâncă lăturile făcute cu apa aia. In Ograzea nu sunt intrați în legalitate nici acum, consumă apă fără să plătească. ”

Intre timp, oamenii postează poze și video cu apa care curge la robinet. Otrava pe banii lor.

Și pentru o situație mai clară, unii dintre consilierii locali au făcut următoarea sesizare. Degeaba, primarul este vătaf peste sat, deși ar fi trebuit să afle până acum că nimeni nu este profet în satul lui și clepsidra curge în propriul ritm, și nu în cel al societății de apă.

Ce propun consilierii locali:-punerea în legalitate a tuturor consumatorilor

-reducerea pierderilor de orice fel

-darea in folosință a rețelelor de canalizare din zonele Cotoreni, ulița Cici Preoteasa,zona de sud a satului RĂDEȘTI,promise încă de anul trecut din timpul campaniei electorale

-punerea în folosință la capacitatea lor normală a forajelor din satul Oprești și RĂDEȘTI etc,)

Deci, pe scurt – DSP Argeș aveați cunoștință că la Stîlpeni se pune clor cu lopata din ochi? Organele abilitate știți că-n Consiliu Local se produc lucruri la limita penalului? Nu..? Bine că există o presă care va urmări îndeaproape ce se petrece la Stîlpeni și-n tot județul. Somn ușor!

 

Exit mobile version