Publicitate Stiri de Pitesti
pub@stiridepitesti
Acasă Administratie La primăria Miroși se joacă în familie! Candidați, rude între ei, fac...

La primăria Miroși se joacă în familie! Candidați, rude între ei, fac o falsă opoziție primarului căruia îi asigură postul

pub@stiridepitesti

Miroși este o primărie săracă din sudul județului Argeș, rămasă ancorată undeva la finele sec. IX, fără gaze, fără asfalt, fără canalizare, dar cu o clădire a primăriei opulentă, care îți sare în ochi când traversezi DN 65, singurul semn de civilizație, dealtfel, căci dacă îți arunci privirea puțin mai atent observi ruinele triste ale Conacului Macca, trecut în mod bizar în proprietatea privată a unei persoane fizice, observi șanțurile nedecolmatate de o parte și alta a șoselei principale, sau Biserica de la Miroşi, locaş de cult zidit în memoria colonelului Petre Macca la 1906, biserică ce necesită lucrări urgente de reabilitare. Dar despre toate astea și multe altele, într-un episod viitor, acum  aducem în atenția cititorilor șmecheria care se produce o dată la 4 ani la Miroși, cu ocazia alegerilor.

Doar cu școala vieții, primarul Marin Niță-PSD a reușit să identifice rețeta succesului etern în câștigarea alegerilor. Se iau niște prieteni buni din localitate, băieți buni la toate, meseriași, patroni de magazine locale, lăutari, se plasează la partide diferite: Pro România, PMP, PPUSL, USR, după caz, aceștia sunt lansați pentru candidatura la primărie, iar rezultatul este asigurat. Primarul rămâne primar, candidații de fațadă ies consilieri locali, mulți dintre ei fiind rude de gradul II sau afini și toata lumea este fericită! Aparent! Spre exemplu pe listele 2020-2024 se regăsesc doi frați, cu numele Ghiță, din partide diferite și care, se pare, că vor candida și anul acesta, asigurându-și un loc în Consiliul Local, consolidând reușita pesedistului Niță ca primar și majoritate pentru el în CL.

Căci modul cum arată localitatea nu poate face pe nimeni fericit, cetățeanul de rând, populația imbătrânită a comunei lipsită de forța de a spune: Ajunge! , decât poate pe la colțuri de teama să nu ajungă la urechile primarului nemulțumirea lor, toate astea nu pot produce decât tristețe! Localnicii știu că nu există o alternativă reală, cunosc bine mecanismele inventate de către primar și oftează pe unde pot dând din umeri neputincioși! Ne-au povestit cum se vine în campania electorală la porțile lor, din partea tuturor partidelor ” de opoziție” cu rugămintea: ,,Votați Niță primar dar dați-ne și nouă la Consiliul local niște voturi, pentru pmp, pro romania, usr, să fie bine, să ieșim și noi în față”.

Și uite așa, mai trec încă 4 ani, comuna tot în secolul IX rămâne, se mai aruncă cu câte un petic de asfalt pe ulițele unde sunt votanți mulți, că..deh… e campanie electorală, maică, și oamenii uită repede.. Felicitări, bre, nea Niță! Da’ ce te faci când o veni peste mata opoziția reală, aia pe bune, cu alternativa serioasă de dezvoltare și punere pe hartă a comunei?! Știm că tot zici ca te retragi peste 4 ani dar vrei să rămâi vice și te-ai gândit deja ce om pui în loc, dar ai grijă că nu întotdeauna socoteala de acasă este la fel cu aia din târg! Apropos de târg! Arată la fel ca pe vremea lui Ceaușescu!

Probabil primarul este mare iubitor de rustic, vechi și tradițional, altfel nu se explicăm de ce arată biata comună atât de retrograd! Ne-am gândit să o facem noi cunoscută căci acum, când scriem materialul, comuna face obiectul câte unei transmisiuni radio unde este luată la mișto denumirea de ,,MIROȘI” pentru că, nu-i așa, deocamdată aici miroase a neputință, a dezamăgire, a incompetență!

Exit mobile version