Duminică, în București a fost organizat un miting care s-a dorit un protest împotriva exploziei prețurilor și a facturilor exagerate. Veniți din mai multe județe, protestatarii s-au adunat la Universitate unde au dialogat cu liderul AUR, George Simion. Totul a decurs decent, fără incidente.

In paralel, în Piața Victoriei, Diana Șoșoacă instalase o scenă cu stație de sonorizare, deși, conform protocolului semnat de părțile participante la protest stipula să nu fie montată nicio scenă și să nu existe declarații politice – motivul fiind unul clar – viața scumpă pe care o duc românii. Cu toate acestea, Șoșoacă striga de la microfon contra lui Zelensky, pe care îl numea trădător, stârnind râsul celor care asistau pe margine.

In momentul când coloana de la Univeristate a ajuns în Piața Victoriei, din care a făcut parte și o delegație din Argeș, a început haosul. Diana Șoșoacă a început să dea indicații de la microfon cum să se alinieze oamenii, cum să-i alinieze jandarmii, cine are voie să intre în piață și cine nu, totul culminând cu îmbrânceli pe scenă: ”Marș, mă, de aici, e scena mea!”, striga din toți rărunchii avocata Diana Șoșoacă.

Văzând că protestul degenera de la un moment la altul, George Simion și-a luat coloana și a plecat spre sediul PSD unde li s-a permis accesul până în fața clădirii. Altfel a stat situația când aceștia au plecat spre sediul PNL, coloana fiind însoțită de jandarmi cu butelii de gaze la ei, ș icare nu le-au permis să se apropie de sediu, așa cum au lasat ”la liber” la PSD.

Cu toate că sensul protestului a fost parțial deturnat ca la carte, George Simion anunță că manifestările vor urma și-n județele țării. In Argeș, se pare că va fi organizat un protest, duminică, 9 octombrie, în fața Prefecturii Argeș.