PNL și PSD își dispută inițiativa de a schimba numele gării din Ștefănești în denumirea ”Ion C. Brătianu”. In timp ce primarul PSD, Nicolae Velcea, a anunțat că a convocat Consiliul Local în ședință extraordinară, pentru schimbarea denumirii Haltei de Mișcare Ștefănești, PNL Argeș susține că Alina Gorghiu a trimis, încă din luna august, adrese oficiale Ministerului Transporturilor. Și de aici s-a pornit o serie de comunicate emise de cele două partide care își arogă paternitatea proiectului. Intre timp, redactorii Știri de Pitești au mers la fața locului, unde au filmat condițiile precare în care se află gara, angajații de acolo susținând că mai bine ar fi reparat acoprișul, ar fi schimbată tâmplăria și s-ar aduce și alte îmbunătățiri, și că redenumiriea nu îi ajută cu nimic pe ei sau pe călători.

De asemenea, i-am contactat și pe reprezentanții CFR care ne-au declarat: ”Am aflat și noi despre acest demers, pe care nu-l considerăm adecvat. Numele ”Gara Ion C. Brătianu” este prea lung și nu încape în registrul mersului trenurilor. Fiind o haltă unde opresc un tren de călători și un marfar, mai mult pentru a bea apă conductorii, că pentru un pipi nici nu se pune problema – gara neavând un grup sanitar cu apă caldă. Având în vedere importanța acesteia, propunem ca denumirea gării sa fie un simplu punct (Gara . – NR). Doar așa am putea face economii când renovam placile indicatoare și tipărim Mersul Trenurilor …Așadar, îi sfătuim pe cei de la PNL și PSD să se mai gândească, înainte de a purcede în acest proiect de anvergură.”

Bineînțeles că această declarație a CFR nu există și este doar un pamflet, dar subiectul în sine este cât se poate de real. Vă invităm să urmăriți filmarea realizată de reporterii noștri în Gara Ștefănești.