Pentru seria 15 din acest an, cu date de plecare in perioada 30 septembrie – 3 octombrie 2024, ne-au fost repartizate un numar de 206 bilete de tratament balnear in statiunile 1 Mai, Amara, Buzias, Caciulata, Calimanesti, Covasna, Eforie Nord, Eforie Sud, Felix, Govora, Herculane, Mangalia, Moneasa, Neptun, Olanesti, Pucioasa, Saturn, Slanic Moldova, Sovata, Techirghiol, Tusnad si Techirghiol.

Repartitia poate fi consultata si pe site-ul institutiei www.cjparges.roEliberarea biletelor se face pana in data de 23 septembrie 2024, conform planificarii care este anuntata telefonic  fiecarui beneficiar.Au ramas bilete pentru care nu au fost solicitari in statiunile:  1 Mai – 1 bilet, Amara – 5 bilete, Bala – 2 bilete, Buzias – 5 bilete, Moneasa – 1 bilet, Ocna Sugatag – 2 bilete si Slanic Prahova – 3 bilete.

Contributia individuala a unui bilet de tratament este de 50% din cuantumul brut al pensiei, inclusiv din pensia bruta acordata, daca beneficiaza de drepturi de pensie din alte sisteme neintegrate sistemului public de pensie.

In cazul pensionarilor care au si calitatea de asigurat, contributia individuala este de 50% din cuantumul brut total al drepturilor de pensie si castigul brut de natura salariala care a constituit baza de calcul a contributiei  de asigurari sociale  din luna anterioara celei in care se face repartitia.

Biletul de tratament se elibereaza personal titularului, pe baza  actului de identitate. Acesta va avea asupra lui cuponul lunii august 2024 si biletul de trimitere de la medicul de familie.

Plata contributiei individuale se poate face numerar sau cu cardul la ghiseul bilete de tratament balnear.