Oficiali ai Udinese Academy le-au vorbit fotbaliștilor piteșteni cu vârste între 5 ani și 10 ani, înscriși la Lions Academy, despre valorile de bază ale unei reușite sportive: respectul pentru părinți și pentru școală.

Reprezentantul prestigioasei școli de fotbal din Italia, cu care Lions Academy din Pitești se află în parteneriat, a subliniat importanța educației în primii ani de viață, ca bază în clădirea unei cariere, cei de la Udinese punând accentul pe pregătirea psihică, emoțională și educațională a tinerilor pe care îi selectează pentru clubul lor, inclusiv copii din Pitești având șansa să ajungă la clubul Udinese.

Dellaria Benedetto, proprietarul clubului piteștean, spune că astfel de întâlniri și schimburi de experiență vor continua, în virtutea parteneriatului dintre Academy Lions și clubul italian. Cât de curând, antrenori ai Academiei Undinese vor veni la Pitești pentru a pregăti pentru câteva săptămâni, alături de antrenorii clubului, Ciprian Negoiță și Andrei Mărgăritescu, grupele de copii U5, U6, U7, U8, U9, U10. Copiii academiei se pregătesc la Balonul din Ștrand și la baza Marcea. Alături de ei, tot la Balon, se mai antrenează puștii lui Andrei Nilă, Florin Dobre și Cosmin Leca de la clubul Sola Grația, care au în componența echipelor și fete.