Administrația Națională de Meteorologie a emis, astăzi, o avertizare COD PORTOCALIU de ninsori abundente și viscol, valabilă de azi dimineață, de la ora 06.00, până duminică la ora 12.00, sub incidența căreia se află și județul nostru.

În zona montană înaltă va fi viscol, iar rafalele vor depăși 70 km/h.
În acest context, la nivelul județului Argeș, a fost convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în cadrul căruia s-au stabilit măsuri concrete de prevenire și acțiune. Având în vedere fenomenele meteorologice prognozate, au fost transmise înștiințări către Comitetele Locale pentru Situații de Urgență în vederea instituirii serviciului de permanență la sediile autorităților publice locale și monitorizarea evoluției situației, iar la nivel județean se vor activa grupa operativă a ISU Argeș și Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervențiilor.

Sunt pregătiți să intervină, dacă situația o va impune, aproximativ 180 de pompieri, cu peste 100 de mijloace tehnice, alături de colegii din cadrul MAI, dar și a structurilor cu atribuții în astfel de situații.
Reamintim cetățenilor să se intereseze din timp cu privire la condițiile meteo din zonele în care urmează să se deplaseze și să nu plece la drum dacă nu au autoturismul echipat corespunzător pentru circulația în condiții de iarnă.
Orice situație de urgență poate fi semnalată la numărul unic 112.

Vă reamintim că informații despre ceea ce trebuie făcut în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore., informează ISU Argeș..