Despre parcela 22, care se află în prelungirea cartierului Craiovei, Pitești, am mai scris după niște inundații petrecute în vara anului 2018, sesizați fiind de cei care și-au construit case în zonă. Spuneam atunci că în zonă miroase a mlaștină, că terenul pe care Apă Canal 2000 S.A a făcut lucrări, nu este împrejmuit și reprezintă un pericol. Mai mult cetățenii ne declarau: „Nu vă puteți imagina cum miroase, mai ales vara. Apa are culoarea urinei, de fapt vecinii au și luat probe și au ieșit dezastruoase. Cred că deversează de la gropa de gunoi care se află în apropiere. Am sesizat și Garda de Mediu, au venit dar nu știu ce au făcut. Avem copii mici care se joacă aici, este PERICOL! Nu este nimic asigurat, făcut în bătaie de joc!”.

După șase luni ne-am deplasat din nou pe aceeași stradă și nu doar că nu am găsit nicio îmbunătățire, ci lucrurile s-au agravat. Pe lângă șanțurile săpate parcă de orbi, pe lângă ochiurile mlăștinoase unde băltește apa scursă pe lângă canalizare, acum au apărut și mormane de betoane. Această lucrare este făcută tot pe fonduri europene. Spuneam într-un material anterior, că UE ar putea trimite o comisie care să verifice modul cum s-au cheltuit fondurile europene și mai ales de ce obiective realizate cu astfel de finanțări nu au fost puse în funcțiune sau nu funcționează la capacitatea pentru care au fost construite.

Mai facem încă o dată apel către Apă Canal 2000 S.A, Garda de Mediu, primării, membri C.A Apă Canal să nu treacă cu ușurință peste aspectele pe care le cunosc foarte bine, și să ia măsuri, măcar de asigurarea a perimetrului fotografiat de redactorii noștri, și care reprezintă un real pericol pentru sănătatea și siguranța cetățenilor care plătesc taxe și impozite și unul dintre cele mai mari tarife la apă din țară.